eFotbal

Sága okolo Moukoka (dočasně) končí, osmnáctiletý supertalent se upsal na další tři roky Dortmundu

Sága okolo Moukoka (dočasně) končí, osmnáctiletý supertalent se upsal na další tři roky Dortmundu
Sága okolo Moukoka (dočasně) končí, osmnáctiletý supertalent se upsal na další tři roky DortmunduFlashscore
Liverpool, Manchester United i Barcelona ostrouhali, německá hvězdička s obřím potenciálem bude rozvíjet svůj talent na domácí půdě.
Reklama
Reklama

Osmnáctiletý německý fotbalový talent Youssoufa Moukoko zůstane pro následující tři roky v Borussii Dortmund. O tuto dobu mladý útočník prodloužil s klubem smlouvu. Jeho původní kontrakt přitom platil pouze do léta, a okolo rodáka z Kamerunu kroužily velkokluby, které chtěly zdarma přijít k hráči, jež se pravidelně umisťuje na vrcholných příčkách největších fotbalových talentů světa. V bundeslize debutoval den po 16. narozeninách jako nejmladší hráč v historii a je i nejmladším střelcem soutěže. Věkový rekord drží i v Lize mistrů. V tomto ročníku německé ligy zaznamenal ve 14 zápasech šest gólů. S německou jednadvacítkou získal předloni evropský titul a loni si zahrál za A tým na mistrovství světa v Kataru.

Právě zájem týmů jako je španělská Barcelona nebo angličtí Liverpool a Manchester United pak v posledních týdnech udělal z Moukoka jedno z nejčastěji skloňovaných jmen na přestupovém trhu a nakonec přimělo během posledních dní vedení Dortmundu, aby hráči a jeho poradcům dalo ultimátum. Do nedělního zápasu s Augsburgem se měl definitivně rozhodnout, jestli podepíše novou smlouvu s Dortmundem, nebo zda půjde vyzkoušet jinou soutěž. Moukouko se rozhodl zůstat na SIgnal Iduna Stadionu.

Podle informací německých médií za tento verdikt osmnáctiletý hráč dostal podpisový bonus deset milionů eur (240 milionů korun) a díky nové smlouvě si taktéž vydělá až šest milionů eur za sezonu. Samotný Moukoko pak podpis komentoval tak, že se rozhodl srdcem. "Není žádným tajemstvím, že se v Borussii cítím dobře. Hrál jsem tu v mládežnických týmech, udělal jsem zde své první kroky v profesionálním fotbale a teď jsem připraven pracovat v klubu dál na svém rozvoji," řekl v prohlášení Moukoko s tím, že cítí důvěru trenérů a má v Dortmundu ideální podmínky pro svůj fotbalový růst.