eFotbal

Salernitana má čas do půlnoci na spásu, jinak Serii A hrozí “nepředstavitelné”

Salernitana má čas do půlnoci na spásu, jinak Serii A hrozí “nepředstavitelné”
Salernitana má čas do půlnoci na spásu, jinak Serii A hrozí “nepředstavitelné”Flashscore
Situace jak z okresního přeboru, když se tým třikrát nesejde, je vyloučen ze soutěže a ta se dohrává s lichým počtem účastníků. Přesně tuto situaci bude zřejmě za pár hodin řešit italská Serie A, pokud se zázračně nezjeví zájemce o Salernitanu. Na onen zázrak má čas do výbuchu silvestrovských petard.
Reklama
Reklama

Kupec se nenašel od léta, nyní má tak italská Salernitana před sebou posledních pár hodin s prvoligovou příslušností. Aktuálně poslednímu týmu Serie A totiž urgentně hrozí administrativní sestup, pokud se mu urychleně nepodaří vyřešit otázku nového vlastníka. Toho klub hledá už od letošního postupu. A i když cena italského týmu byla snížena na “pouhých” 15 milionů eur, o tým okolo francouzského internacionála Francka Riberyho se nikdo nepřihlásil.

Problém se jmenuje Claudio Lotito. Ten byl do června oficiálním vlastníkem Granátů, jak se týmu z jihu Itálie přezdívá. Po dobu posledních deseti let, když na začátku minulé dekády pomohl týmu z insolvence. Zároveň je ale i prezidentem a vlastníkem římského Lazia. Což je konflikt vlastnictví, který pravidla Serie A nově v jedné soutěži zakazují. Po postupu Salernitany se Lotitovi podařilo vyjednat šestiměsíční odklad “zákazu,” ani během této přechodné lhůty ale neobjevil nikoho, kdo by jako kupec o tým měl zájem. A nyní Salernitana i Serie A čelí momentu pravdy.

Samotní fandové I Granata jsou s administrativním sestupem smířeni. Dlouhodobě protestují proti faktu, že jsou “farmou” Lazia a nevadí jim ani předpokládané administrativní přeřazení do čtvrté úrovně italského fotbalu. Podle webu Football Italia se na poslední chvíli sice objevili tři potenciální zájemci, podle insiderů nicméně není pravděpodobné, že by se transakci podařilo včas dotáhnout. Začne italská Serie A rok 2022 s devatenácti týmy?

zdroj: Football Italia