eFotbal

Sancho? Neuvěřitelný, smeká trenér Dortmundu a bojí se, že hvězdu neudrží. Čekají ho další finále Ligy mistrů, tuší

Sancho? Neuvěřitelný, smeká trenér Dortmundu a bojí se, že hvězdu neudrží. Čekají ho další finále Ligy mistrů, tuší
Sancho? Neuvěřitelný, smeká trenér Dortmundu a bojí se, že hvězdu neudrží. Čekají ho další finále Ligy mistrů, tušíFlashscore
Zamotanou hlavu musí mít po této sezoně kouč bundesligové Borussie Dortmund Edin Terzič. Mohou za to parádní výkony útočníka Jadona Sancha, jenž do německého klubu zamířil z Manchesteru United.  „Posledních šest měsíců předváděl neskutečné výkony. Samozřejmě mu nějakou dobu trvalo, než se po dlouhé pauze dostal zpět do formy. Ale bylo cítit, že jeho kvalita naší hře pomůže,“ hlásil nadšeně. Jedním dechem ale dodal, že složité hráče udržet.
Reklama
Reklama

"Když jsme ho podepisovali, nemluvil jsme o budoucnosti, řešili jsme pouze současnou sezonu. Jsem opravdu šťastný, že je s námi. Hrát finále v jeho rodném městě, to pro něj muselo být speciální," vysvětloval Terzič po sobotním finále Ligy mistrů, kdy jeho svěřenci prohráli s Realem Madrid.

Je nezpochybnitelným faktem, že Sancho v barvách Dortmundu ožil. "Je z něj cítit, jak moc je v klubu šťastný. Jsem velmi rád, že mohu s Jadonem spolupracovat. Zatím nevíme, co nám přinese budoucnost, ale jemu určitě další finále Ligy mistrů," uvedl jednačtyřicetiletý trenér.

Nejlepší jedenáctka Ligy mistrů? Finalisty zastupuje osm opor, dostalo se však i na City, Bayern a Paříž

Dobře věděl, že ne vždy se povedlo jeho svěřencům ukázat optimální výkon. "Není snadné analyzovat posledních dvanáct měsíců, ale myslím, že za sebou máme sezonu se spoustou vzestupů a pádů. Finále Ligy mistrů je zajisté úspěch, ale na druhou stranu jsme měli spoustu zápasu, ve kterých jsme nepředvedli dobré výkony," prozradil po sobotním prohraném zápase s Realem.

"Po porážce panovalo v šatně velké zklamání. Co je na ní pozitivní je to, že jsme tu nebyli jen abychom odehráli finále, ale byli jsme tu od toho abychom to finále vyhráli. Byl to také poslední zápas sezony, je tu spousta hráčů, která se klub chystá opustit," oznámil Terzič, že Dortmund čekají změny.