eFotbal

Santos po nezdaru s Koreou: Chtěli jsme si natankovat sebevědomí. Může to pro nás být budíček

Santos po nezdaru s Koreou: Chtěli jsme si natankovat sebevědomí. Může to pro nás být budíček
Santos po nezdaru s Koreou: Chtěli jsme si natankovat sebevědomí. Může to pro nás být budíčekFlashscore
O překvapení na letošním šampionátu v Kataru není nouze a také páteční závěr skupinové fáze tomu byl důkazem. Korea zaskočila Portugalsko a díky výhře 2:1 si zajistila místo v osmifinále. Jihoevropská velmoc sice postoupila z prvního místa, ale tuto výsledkovou facku vnímá jako budíček.
Reklama
Reklama

Korea díky většímu počtu vstřelených branek předstihla v tabulce na druhém místě Uruguay a radovala se z postupu. Portugalci měli postup jistý již před posledním utkáním ve skupině, proto kouč Fernando Santos nasadil do základu hned šest nových hráčů.

Někteří si řekli o další šanci nastoupit v turnaji. Už v páté minutě utekl po pravém křídle obránce Dalot, před brankou našel zpětnou přihrávkou Hortu a ten nezaváhal.

Soupeři se ale podařilo vyrovnat ještě v úvodní půli po trefě Young-Gwona a v nastaveném čase druhého poločasu pak obrat pečetil Son Hwang Hi-čchan. Korea se mohla po závěrečném hvizdu radovat z postupu do osmifinále poprvé od roku 2010.

„Jsme hodně naštvaní. Jsme sice první, ale chtěli jsme dnes vyhrát a natankovat sebevědomí. Může to být pro nás budíček. Myslím, že i Brazílie si přeje, abychom se utkali později,“ nechal se slyšet zklamaný portugalský kouč Fernando Santos.