eFotbal

Schick má kvalitu a charakter, aby střílel góly, nejdůležitější je vzájemná podpora, má jasno Xabi Alonso

Schick má kvalitu a charakter, aby střílel góly, nejdůležitější je vzájemná podpora, má jasno Xabi Alonso
Schick má kvalitu a charakter, aby střílel góly, nejdůležitější je vzájemná podpora, má jasno Xabi AlonsoFlashscore
I když už má za sebou Xabi Alonso trenérskou štaci v Realu Sociedad San Sebastian B, jemuž vládl poslední tři roky, první velká práce jeho nové profesní etapy je až čerstvé angažmá v Bayeru Leverkusen.
Reklama
Reklama

Svou misi v Bay Areně odstartoval stále teprve čtyřicetiletý odborník před pár dny přesvědčivou výhrou nad Schalke 04 a svůj druhý zápas na nové lavičce absolvuje před domácím publikem opět.

Jen s tím rozdílem, že vše bude tentokráte mít pohárový punc, neboť se "na kobereček" dostaví FC Porto, které dokázalo před pár dny Leverkusen přehrát a Bayer mu tak má co oplácet.

"Porto je jedním z nejlepších mužstev v Evropě. Potřebujeme naprosto prvotřídní výkon, abychom to proti nim zvládli. Z našeho týmu ale cítím velmi pozitivní energii, kterou chci přenést i na stadion. Rozebrali jsme si předešlý zápas v Portu a víme, co protivník udělá. Hraje semknutě a velmi intenzivně. Bude to velký zápas, máme pořádnou motivaci," potvrdil na poslední tiskové konferenci nový šéf Hložka, Palaciose, Bellarabiho či Wirtze.

Jedním z jeho úkolů je probuzení Patrika Schicka, který v minulém soutěžním ročníku zářil a se čtyřiadvaceti nastřílenými góly se ve střelecké tabulce umístil druhý hned za Robertem Lewandowskim.

V nynější sezoně to ale až taková sláva není - dosavadních 13 soutěžních startů se šestadvacetiletému forvardovi podařilo přetavit jen ve tři branky a na aktuálně čeká na rozvlnění sítě již pět utkání v řadě.

"Patrik má kvalitu a charakter, aby střílel góly. Nejdůležitější je vzájemná podpora. Pokud bude Patrik i nadále svými výkony pomáhat týmu na hřišti, tým mu pak pomůže ve skórování," doplnil mistr světa i Evropy z let 2008, 2010 a 2012, jemuž se v minulosti na německé mapě díky práci v Bayernu podařilo dosáhnout hned na šest klubových trofejí.

Slavia v Kluži a s MB, Sparta s Pardubicemi, Plzeň s Bayernem a v Jablonci, Slovácko v Nice, Liverpool-City, Real-Barca