eFotbal

Schick ovládl anketu Fotbalista roku, škodni nebyli ani Trpišovský a Stašková

Schick ovládl anketu Fotbalista roku, škodni nebyli ani Trpišovský a Stašková
Schick ovládl anketu Fotbalista roku, škodni nebyli ani Trpišovský a StaškováFlashscore
Kanonýr Leverkusenu Patrik Schick ovládl hlasování v anketě Fotbalista roku 2021. Podtrhl tak výbornou sezónu, ve které se blýskl nejen na Euru, ale také v Bundeslize, kde se čtyřiadvaceti přesnými zásahy obsadil druhé místo v tabulce střelců. Při vyhlášení výsledků se mohli radovat také kouč pražské Slavie Jindřich Trpišovský a útočnice Juventusu Andrea Stašková.
Reklama
Reklama

Český útočný klenot musel na začátku týdne absolvovat operaci třísel, která jej připravila o červnové zápasy Ligy mistrů, ale jinak si rozhodně stěžovat nemůže. S Bayerem Leverkusen se domluvil na prodloužení spolupráce až do roku 2027 a podtrhl tak fantastický rok v Bundeslize.

Za Schickem v hlasování skončili reprezentační kapitán Tomáš Souček, Vladimír Coufal, Tomáš Vaclík, Antonín Barák, Adam Hložek, Tomáš Holeš, Jakub Pešek, Vladimír Darida či Pavel Kadeřábek. Největší počet primátů v této anketě drží Petr Čech, který ji ovládl hned v devíti případech.

Jako nejlepší trenér byl vyhlášen kouč pražské Slavie Jindřich Trpišovský. Za ním skončili na druhém místě reprezentační lodivod Jaroslav Šilhavý a třetí místo náleží Martinovi Svědíkovi ze Slovácka. Mezi ženami se nejvíce hlasů dočkala Andrea Stašková z Juventusu. Za ní skočily Barbora Votíková z PSG a Kateřina Svitková z West Hamu.

Zdroj: sport.cz