eFotbal

Se Slavií se loučí čtyřnásobný mistr ligy. Van Buren je na odchodu z české ligy, zamířit by měl do Polska

Se Slavií se loučí čtyřnásobný mistr ligy. Van Buren je na odchodu z české ligy, zamířit by měl do Polska
Se Slavií se loučí čtyřnásobný mistr ligy. Van Buren je na odchodu z české ligy, zamířit by měl do PolskaFlashscore
Mick van Buren se pomalu loučí se Slavií. informaci o jeho odchodu potvrdil na konci června Jaroslav Tvrdík, zbývá tak jen vybrat nové působiště. Aktuálně to vypadá, že oblíbenec slávistických fanoušků opustí českou nejvyšší soutěž a zamíří do polské Cracovie.
Reklama
Reklama

V přípravě na novou sezonu Van Buren naskočil do všech zápasů. V tom prvním ho při vystřídání vyprovázel hlasitý potlesk fanoušků, který doprovodilo skandování jeho jména. V tom zatím posledním proti Podbrezové dokonce dal gól. Nyní tak může dát Slavii sbohem. 

SLAVIA VSADILA VŠECHNO NA JEDNU KARTU, TITUL SE ALE KOUPIT NEDÁ, MYSLÍ SI EXPERT. ZÁJEM O OLAYINKU? REZIGNACE NA SKAUTING

O tom, že s ním sešívaní pro nadcházející sezonu ví od května. Na konci června informaci potvrdil i předseda představenstva Slavie Tvrdík. "Odchod legendy, jakou Mick van Buren bezesporu je, bych radši oznámil oficiální cestou s příslušnými poctami. Vzhledem k povaze našeho rozhovoru ale musím přiznat už teď, že jsme mu jako klub dali svolení k tomu, hledat si nové angažmá," řekl Tvrdík v podcastu Desítka z Edenu.   

Podle informací serveru infotbal.cz je Van Burenův odchod naspadnutí. Jednatřicetiletý Nizozemec by měl zamířit do polské Cracovie, v níž by měl pomoci k vylepšení neuspokojivých výsledků z uplynulé sezony, kterou krakovský celek zakončil jen dva body nad sestupovými vodami. 

Van Buren v Edenu působí od roku 2016. Během osmi let si odskočil na hostování do Českých Budějovic, Slovanu Liberec a Den Haagu, vždy ale patřil k velkým oblíbencům slávistických fanoušků. V sešívaném dresu odehrál 159 zápasů s bilancí 27+15.

SLAVIA FUNGUJE NA EMOTIVNÍCH ROZHODNUTÍCH PÁR LIDÍ, TVRDÍ EXPERT CHORÉHO PŘESTUPU. CHYBÍ MU KONCEPCE A PRÁCE S MLADÝMI