eFotbal

Sedm hvězd Manchesteru United na odstřel? Jistý místem si prý nemůže být ani Ten Hag

Sedm hvězd Manchesteru United na odstřel? Jistý místem si prý nemůže být ani Ten Hag
Sedm hvězd Manchesteru United na odstřel? Jistý místem si prý nemůže být ani Ten HagFlashscore
A pak, že je sedmička šťastné číslo. Jen pár hodin poté, co se miliardář Jim Ratcliff stal čtvrtinovým vlastníkem Manchesteru United, už na Ostrovech rezonují možné změny, které na Old Trafford nastanou. The Sun třeba vybral sedm hvězd, které mohou být po nástupu nejbohatšího Brita současnosti do slavného klubu na odstřel. A jisté místo nemá ani nizozemský manažer Ten Hag.
Reklama
Reklama

The Sun uvádí, že při současných bídných výsledcích United, může mít řada hvězd United „hlavu na špalku“ a v kádru může nastat hotová zimní revoluce. Ratcliffe je známý tím, že se na cestě za úspěchem nebojí někdy i radikálních změn. Když tak na Štědrý den večer dokončil obchod a získal pětadvacet procent akcií Red Devils, vyvolalo to velké pozdvižení a očekávání.

SunSport tvrdí, že je pochopitelné, že Ratcliffe provede změny ve struktuře klubu a zvažovat bude jistě i obsazení místa manažera Ten Haga. Už před pár týdny se objevila informace, že by se podnikateli líbil v roli kouče Graham Potter, jenž v minulosti vedl třeba Chelsea. Jistě také dozná změn podle anglických médií současný nevýkonný tým United. The Sun vybral sedm jmen, která jsou v ohrožení.

Jedničkou na seznamu je Jadon Sancho. Anglický reprezentant vypadl z prvního týmu po zářijové porážce United 1:2 s Arsenalem. Hráč se odmítl omluvit za kritiku svého manažera, což by mohl Ratcliffe vnímat za problematické a mohl by se chtít hráče zbavit.

foto: @ Manchester United FC

Další hvězdou s hlavou na špalku je Casemiro. Pětinásobný vítěz Ligy mistrů léta šéfoval středu zálohy Realu Madrid, ale v této sezoně je to na Old Trafford bída. Fanoušci volali po tom, aby dostal místo Casemira v sestavě přednost teenager Kobbie Mainoo. Když si k tomu přidáte, že záložník bere jednu z nejvyšších gáží v United, dělá to z něj vážného kandidáta na odchod z manchesterského klubu.

foto: @ Manchester United FC

V ohrožení může být podle všeho i Antony, druhá nejdražší posila Manchesteru United. Hráč zatím zjevně nedokázal naplnit očekávání do něj vkládaná. Brazilec stál přitom ohromujících 85 milionů liber. Pohled do statistik je však tristní. Během 18 měsíců vstřelil pouze osm gólů a zaznamenal tři asistence. Riziko jeho konce je při špatné formě hráče a jeho vysoké mzdě podle médií obrovské.

foto: Manchester United FC

Budoucnost v jiném klubu by mohl brzy i Raphael Varane, čtyřnásobný vítěz Ligy mistrů, který evidentně nenašel s manažerem Ten Hagem společnou řeč. Francouz neskrývá nespokojenost se svým herním vytížením a zvažuje svou budoucnost v klubu. Určitě by se nebránil odchodu, ale při malém herním vytížení je otázkou, kdo bude mít zájem.

foto: @ Manchester United FC

Řešit se bude nejspíš i budoucnost nejdražšího obránce světa na Old Trafford. Harry Maguire kazil před pár měsíci vše, na co sáhl a řešilo se, co dál. Neklapl ani letní přestup do West Hamu. Maguire se ale pere s osudem a zdá se, že jeho forma roste. Zda ale bude natolik dobrá, aby zůstal na Old Trafford, to není jasné. Navíc mu často nepřejí ani fanoušci.

foto: @ Manchester United FC

Velký otazník svítí u gólmana. André Onana ve své debutové sezoně rozhodně není oporou United. The Sun píše, že je spíše jeho noční můrou. Kamerunec kupí chyby a fanoušci chtějí, aby klub znovu podepsal Davida de Geu. Ten se přitom poroučel z klubu právě kvůli nespolehlivým výkonům. Onana ho ale zcela jistě překonal. The Sun tvrdí, že v zimě prodán brankář nebude, ale ve zbytku sezony musí prokázat, zda má výkonnost hodnou Manchesteru United.

foto: @ Manchester United FC

Posledním na seznamu je Portugalec Bruno Fernandes, jenž na Old Trafford přišel v lednu 2020 ze Sportingu Lisabon. Ani u něj se nepředpokládá, že bude balit v zimě, ale úvahy o letním stěhování na novou fotbalovou adresu se prý musí brát velmi vážně. Nepadl si do oka ani s fanoušky United, řada z nich neskrývá, že se přeje hráčův odchod z klubu.

foto: @ Profimedia

Svítá Manchesteru United na lepší časy? Čtvrtinový podíl ve slavném klubu koupil miliardář Ratcliffe