eFotbal

Sedm zajímavých hráčů, kteří by mohli brzy v Doosan aréně pózovat s modročerveným dresem Viktorie

Sedm zajímavých hráčů, kteří by mohli brzy v Doosan aréně pózovat s modročerveným dresem Viktorie
Sedm zajímavých hráčů, kteří by mohli brzy v Doosan aréně pózovat s modročerveným dresem ViktorieFlashscore
Šestinásobní mistři země z plzeňských Štruncových sadů mají před sebou poslední dva soutěžní duely sezony a oba se Spartou. Zatímco uprostřed tohoto pracovního týdne v Doosan aréně vyvrcholí MOL Cup, o čtyři dny později se odehraje na Letné poslední pětatřicáté kolo FORTUNA:LIGY, v němž však už o nic nepůjde. V rámci následné dovolené už by měl začít sportovní úsek známé západočeské značky představovat nové tváře před startem ročníku 2024/2025. Pojďte se tedy společně s námi podívat na to, kdo vše je momentálně s výběrem nejstaršího kouče prvoligové branže Miroslava Koubka spojován.
Reklama
Reklama
Ahmad Ghali (23 let, FC Slovan Liberec)

- 29 prvoligových startů v sezoně a 2 branky

Nepříliš nápadný, ale o to pracovitější nigerijský středopolař je součástí zdejší FORTUNA:LIGY dva a půl roku, s tím, že předtím sbíral zkušenosti na Slovensku v barvách Dubnice i Trenčína.

Protože působí v Evropě již od roku 2020, je plně adaptován a kdo ví, jestli nešlo 12. května proti Teplicím o jeho poslední start za Slovan, ve kterém má smlouvu do léta 2025. Na stadionu U Nisy, na kterém se v dohledné době očekávají "(tý)dny otevřených dveří", už se měl totiž na autora dvou tref a čtyř gólových vybídnutí vyptávat sám Adolf Šádek.

Foto: FC Slovan Liberec

Tom Slončík (19 let, FC Zlín)

- 30 prvoligových startů v sezoně a 5 branek

Devatenáctiletý záložník je součástí fotbalové rodiny. Zatímco jeho mladší bratr Šimon působí ve slávistické mládeži, otec Petr na Moravě trénuje Slavičín.

Na devatenáct let má v Baťově městě pod koučem Bronislavem Červenkou velmi silnou pozici a i když ho váže kontrakt k "ševcům" až do 31. prosince příštího roku, generální manažer Zdeněk Grygera by mu v rozletu a dalším kariérním růstu bránit nemusel.

Foto: FC Zlín

David Moses (20 let, MFK Karviná)

- 22 prvoligových startů v sezoně a žádná branka

Vítěz druhé nejvyšší soutěže ze sezony 2022/2023 je drobný, ale hbitý Nigerijec s dvojkou na zádech, jehož perspektiva není malá. V Karviné už se nachází více než dva roky a prochází postupným vývojem.

Nejprve dostal šanci v rezervě a v prvním týmu MFK je přesně rok, s tím, že mnohem lepší měl druhou polovinu ročníku a jen v roce 2024 se ho týkala základní sestava dvanáctkrát. Ať už dopadne boj o záchranu jakkoliv, současná adresa by jeho konečnou stanicí určitě být nemusela.

Foto: MFK Karviná

Filip Prebsl (21 let, FC Slovan Liberec/SK Slavia Praha)

- 26 prvoligových startů v sezoně a 2 branky

Mládežnický reprezentant s defenzivními úkoly je majetkem vršovického "S", nicméně je dlouhodobě zapůjčen pod Ještědem, kde pod Lubošem Kozlem neměl nouzi o vytížení a v posledních dvou ročnících se mu podařilo naskočit do osmapadesáti soutěžních soubojů.

Na bývalého hráče Viktorie Žižkov i Vlašimi už sice měla být odmítnuta jedna konkrétní nabídka, nicméně s není všem dnům konec a když Plzeň neměla problém uvolnit ke konkurenci Jindřicha Staňka, vstřícnost bude očekávat i od protistrany. Tím spíš, že otevření hlavního přestupového okna nás teprve čeká.

Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Tomáš Ladra (27 let, FK Mladá Boleslav)

- 33 prvoligových startů v sezoně a 5 branek

Jedna ze stabilních boleslavských opor se nachází v ideálním fotbalovém věku a zkušeností má na rozdávání. Tuzemská prvoligová branže už se týká Ladry sem sezon, v rámci nichž zasáhl do 203 duelů s bilancí třiceti tref a 22 gólových asistencí. Záložníka by si ve svých řadách dokázaly přestavit i Slovan Liberec nebo Baník Ostrava, nicméně jediné, co dává smysl, je právě Plzeň, která hraje poháry každým rokem.

I když mu byla před pár týdny v Lokotrans aréně prodloužena smlouva až do léta 2027, což dalo boleslavským představitelům do rukou dobré karty k vyjednávání, jeho bývalý kouč Pavel Hoftych říkal, že ho v budoucnu vidí v jednom z TOP 3 domácích klubů. A proč ne třeba letos v létě? Za rok či dva už mu potáhne na třicet a zájem by mohl ochladnout.

Foto: FK Mladá Boleslav

Pavel Juroška (22 let, 1. FC Slovácko)

- 31 prvoligových startů v sezoně a 5 branek

Mladý záložník v přestárlém kádru současného Slovácka vyčnívá. Je použitelný na obou stranách hřiště a i když má na Městském stadionu Miroslava Valenty platný kontrakt do června 2026, klidně může napodobit Martina Svědíka a Slovácku zamávat.

Podle zdejších médií už mělo ostatně ohledně šikovného křídelníka dojít ke kontaktu a vedení Viktorie by v něm mohlo vidět možného nástupce čerstvě čtyřiatřicetiletého Kolumbijce Jhona Mosquery.

Foto: 1. FC Slovácko

Santiago Eneme Bocari (23 let, MFK Vyškov)

- 20 druholigových startů v sezoně a 2 branka

Stabilní reprezentant Rovníkové Guineje s osmnáctkou mezinárodních startů se snažil velmi dlouho prosadit ve strukturách Nantes, za jehož áčko však v Ligue 1 nikdy nenastoupil a stále je tak bez jediného prvoligového vystoupení.

V Drnovicích, kde je doma druholigový Vyškov, by však podobnou řádku let jako v západní Francii na řece Loiře vydržet nemusel. Tím spíš, že měl během dosavadních dvaadvaceti soutěžních vystoupení zaujmout sportovního ředitele Viktorie Daniela Koláře a mohl by tak napodobit Samsona Dweha, Cheicka Souarého i Idjessiho Metsoka, kteří se ze stejné klubové adresy vydali na západ Čech v uplynulých 365 dnech.

Foto: MFK Vyškov