eFotbal

Sedmigólová přestřelka měla překvapivého vítěze. Dukle se podařilo zaskočit Bohemians 1905

Sedmigólová přestřelka měla překvapivého vítěze. Dukle se podařilo zaskočit Bohemians 1905
Sedmigólová přestřelka měla překvapivého vítěze. Dukle se podařilo zaskočit Bohemians 1905Flashscore
Libčice nad Vltavou byly v pátek svědky přátelského pražského derby mezi devátým celkem Fortuna:ligy a šestým týmem druholigového peletonu.
Reklama
Reklama

Zatímco Klokani šli do přípravného souboje po domácím skalpu Sigmy Olomouc, jejich dejvický soupeř z Julisky nastoupil pouhé dva dny po pohárovém vystoupení s Českými Budějovicemi, které nezvládl a z domácího poháru vypadl.

Trenér Dukly Bohuslav Pilný se před úvodním hvizdem nechal slyšet, že bude sestava úplně jiná, než byla uprostřed pracovního týdne proti Dynamu. Kvůli širokému kádru vytížil i další hráče, aby je před opětovným návratem soutěžních bojů s Varnsdorfem viděl v akci.

Mírného favorita poslal do vedení funkční veterán Jindřišek, jenž rozvlnil síť krásnou trefou z přímého kopu. Nedlouho poté však srovnal skóre hlavou Adediran a do kabin se šlo po prvním dějství za nerozhodného stavu 1:1.

K obratu došlo nedlouho po změně stran, kdy se střelou k pravé tyči prosadil Kozel, čili syn bývalého dlouholetého trenéra dejvické družiny. Když si pak dvacetiletý nigerijský forvard Adediran počkal na další centr a hlavou uklidil míč ke vzdálenější tyči, zdálo se, že druholigová značka směřuje k triumfu.

Když pak svou šanci zahodil střídající Keita, v rámci hesla "nedáš - dostaneš" se prosadil Hrubeš a rozdíl mezi oběma pražskými adresami byl rázem třígólový. Byť následně Kirch snížil a v samotném závěru se zapsal mezi střelce také Dostál, vyrovnat už se výběru Luďka Klusáčka nepodařilo.

Páteční příprava:

Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha 3:4 (1:1)

Góly: Jindřišek, Kirch, Dostál - Adediran 2x, Kozel, Hrubeš.

Bohemians: Bačkovský - Jindřišek, Dostál, Vondra, Fulnek - Nový, Vacek, Bederka, Ugwu - Puškáč, Necid.

Dukla: Šťovíček - Cienciala, Piroch, Konan, Barac - Kott, Jeřábek, Kozel - Adediran - Fábry, Hrubeš.

Liberec zahodil proti poslednímu týmu druhé ligy 7 stoprocentních šancí. Jde o jeho dlouhodobou slabinu...

Zdroj: fkdukla.cz, bohemians.cz