eFotbal

Šéf Slavie se rozjel. Podporovat Fouska byla moje chyba. Nebudeme ji ve volbách opakovat, napsal Tvrdík

Šéf Slavie se rozjel. Podporovat Fouska byla moje chyba. Nebudeme ji ve volbách opakovat, napsal Tvrdík
Šéf Slavie se rozjel. Podporovat Fouska byla moje chyba. Nebudeme ji ve volbách opakovat, napsal TvrdíkFlashscore
Hodně ostrá kritika šéfa českého fotbalu Petra Fouska rezonuje na sociálních sítích po jeho vystoupení v dalším dílu Footcastu. Rýpanec si vysloužil i šéf Slavie Jaroslav Tvrdík, který čelil dotazu, zda právě tohle je jím tlačená a tolik oslavovaná Fevoluce. „Respektuji vaši kritiku a s velkou částí souhlasím. Byla moje chyba podporovat Petra Fouska. Příští rok ji ve volbách určitě nebudeme opakovat. Omlouvám se,“ napsal v reakci Tvrdík.
Reklama
Reklama

Zmíněný fanoušek jen těžko rozdýchával výroky prvního muže českého fotbalu ve zmíněném Footcastu. Vadila mu například Fouskova reakce ohledně pyrotechniky, kdy se šéf FAČR vyjádřil ve smyslu, že by měla zmizet ze stadionů a požaduje podle fanouška její absolutní zákaz s odkazem na utržené ruce, prsty, popálené hlavy i škody na infrastruktuře.

Fandovi rovněž vadila reakce na průšvih po finále pohárové soutěže v Plzni, kdy se porvali fanoušci. Fousek podle něj vše hodil na pořadatele, chyba nebyla u FAČR jako u celku. Fousek odkázal na skvěle zvládnuté loňské finále. Na fakt, že nebyl zápas vyprodaný, řeč nepřišla.

foto: © Beranek Michal Beranek / CNC / Profimedia

Fousek se snažil vyzdvihovat spíše pozitiva, že Česko nechybělo v samostatné éře na žádném evropském šampionátu. Rovněž uvítal to, jak byla vyřešena reprezentační kauza Belmondo, stejně tak slušně nastartovaný projekt nového stadionu na Strahově.

„Tihle celoživotní bafuňáři nemají ani ponětí o aktuálním světě, natož o světě fanoušků. Myšlenkově se zasekli v devadesátých letech a nemají ve vedení dávno co dělat,“ napsal kritizující fanoušek a rýpl si i do šéfa Slavie Jaroslava Tvrdíka. „Tohle asi má být ta Fevoluce tlačená mistrem Tvrdíkem. Tak děkujeme pěkně,“ napsal.

foto: © x.com/JaroslavTvrdik

Tvrdík po kritice sportovně zvedl rukavici a fanouškovi odepsal. Přiznal přitom své pochybení. „Dobrý den. Poslechl jsem si celý podcast. A také vystoupení předsedy FAČR na přípravě české komory na zítřejší VH FAČR. Respektuji vaši kritiku a s velkou částí souhlasím. Byla moje chyba podporovat Petra Fouska. Příští rok ve volbách ji určitě nebudeme opakovat. Omlouvám se,“ uvedl v reakci.

V roce 2021 byl Fousek zvolen šéfem FAČR i díky podpoře Tvrdíkovy Slavie. Na valné hromadě tehdy získal 106 hlasů, o 15 více než jeho protikandidát Karel Poborský. Čtyřletý mandát mu vyprší za rok a zatím neoznámil, zda bude usilovat o obhajobu postu předsedy. "Několikrát už jsem řekl, že se k této otázce vyjádřím po Euru," řekl Fousek.