eFotbal

Semafor F:NL. Výbuch sparťanské rezervy, otočka zarputilé Jihlavy a neúspěšná Zbrojovka

Semafor F:NL. Výbuch sparťanské rezervy, otočka zarputilé Jihlavy a neúspěšná Zbrojovka
Semafor F:NL. Výbuch sparťanské rezervy, otočka zarputilé Jihlavy a neúspěšná ZbrojovkaFlashscore
Druhá liga odstartovala svůj letošní ročník už v pátek. První kolo se protáhlo až do pondělí. A bylo se na co dívat. Stejně jako v minulé sezoně, i v té současné vám po každém kole nabídneme Semafor, který shrne dění v dané rundě.
Reklama
Reklama
Červená – propadák rezervy Sparty

Předem je třeba říct, že je to první kolo. Žádné dlouhodobé trendy, žádná měsíční forma. Jen jeden zápas. Rozhodně nejhorší výsledek zapsalo béčko Sparty. 

Rezerva klubu z Letné zakončila minulou sezonu impozantně, na jaře patřila k nejlepším týmům druhé ligy. Zatímco rivalové z Edenu spadli do ČFL, Sparta se udržela, s přehledem. Přitom po podzimu byla také v sestupových vodách.

Aby se situace neopakovala, musí zabrat. V prvním zápase nastoupila silná sestava. Proti Dukle si zahrál Michal Ševčík, Patrik Vydra, Ondřej Kukučka či Daniel Kaštánek. Po hodině hry ale sparťané prohrávali 0:3, na trefu Schánělce reagoval pět minut před koncem Červenka. 1:4? Jasná červená.

Foto: AC Sparta Praha

Oranžová – průměrný start Zbrojovky

Úplně nejásají ani v Brně. I když po průběhu zápasu je asi remíza 1:1 s Vlašimí dobrá. Středočeský celek dojel s velkými posilami ze Slavie, zahrál si Kričfaluši, Beran nebo Šmiga. Ale i útočník Singhateh, který po hodině hry otevřel skóre.

Vypadalo to bledě, nicméně deset minut před koncem se role spasitele ujal starý dobrý Jakub Řezníček.

Zbrojovka si tak doma vzala jeden bod. Před startem soutěže by určitě ráda tři, ale po vyrovnaném utkání musí být spokojená i s jedním. Na dobré pasáže navazovaly ty slabší, trenér Klusášek a spol. mají na čem pracovat. 

Foto: FC Zbrojovka Brno

Zelená – last minute otočka na Vysočině

Hned první zápas nového ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nabídl napínavou podívanou. A pořádné drama. 

Na Vysočině se vedení ujala Opava, gól vstřelila posila ze Slavie Filip Blecha. Dlouho to vypadalo, že tři body poputují do Slezska, jenže opak byl pravdou.

V posledních minutách se totiž strhl dramatický scénář. V 82. minutě Jihlava srovnala, nicméně hned o tři minuty později byla nařízena penalta pro hosty. Tou ale Matěj Hýbl pohrdnul. Místo toho se v páté minutě nastavení prosadil domácí Tomáš Franěk, pro něhož to v jednadvaceti letech byla první branka ve FNL.

Semafor české ligy: Tragická premiéra posily Pardubic, rychlé varování pro Koubka i návrat „ztraceného“ Budínského

Foto: FC Vysočina Jihlava