eFotbal

Semafor F:NL: Zázračná záchrana Opavy, pád Slavie zpět do ČFL a chrudimská definice průměrnosti

Semafor F:NL: Zázračná záchrana Opavy, pád Slavie zpět do ČFL a chrudimská definice průměrnosti
Semafor F:NL: Zázračná záchrana Opavy, pád Slavie zpět do ČFL a chrudimská definice průměrnostiFlashscore
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA je u konce. Je rozhodnuto. Někde koušou zklamání, jinde si ulevili, že je konečně konec. Kromě toho se slaví, ale i chystá na baráž. A co zaujalo v nedělním kole? Zázrak z kopaček Opavy, chrudimský průměr a pád Slavie.
Reklama
Reklama
Červená – hvězdy z áčka nepomohly, rezerva Slavie padá

Vypadalo to velmi nadějně. Před nedělí se hrálo jen o jedno sestupové místo. Slavia měla dobrou pozici, dokonce i výbornou formu. Od začátku května padla jen s lídrem z Karviné. 

Do Prostějova, kam rezerva sešívaných k poslednímu kolu zajížděla, jely i posily z áčka. Brankář Stejskal, tradiční vůdce Jan Bořil, záložník Petr Hronek, mladý David Pech, a dokonce i Petr Ševčík.

Nepomohlo to. Slavia padá do třetí ligy. Úkol to přitom nebyl nesplnitelný. Prostějov byl před zápasem doma velmi průměrným celkem. S ročníkem se ale svěřenci trenéra Šmardy rozloučili důstojně. Béčko Slavie vyprovodili výsledkem 3:1. 

„Je to škoda, kluci rostli, potřebovali by ale ještě druhou sezonu, aby se po tom otrkání ještě více rozjeli. Je velká škoda, že tu šanci nebudou mít. Těžko se mi o tom mluví. První sezona je vždycky náročnější, průběhem sezony ale kluci stále rostli. Potřebovali by mít ještě teď sezonu na to, aby zakořenili,“ litoval po zápase pro klubový web trenér Marek Jarolím.

Foto: SK Slavia Praha

Oranžová – Chrudim = průměr, doslova

Chrudim zakončila ročník v podstatě velmi charakteristicky. Remízou. Je to až anomálie, jak vypadá sezona tohoto klubu.

V posledním kole přivítal MFK na svém stadionu Vyškov, který ještě pošilhával po první příčce. Chrudim to ale nepovolila a zrodil se tradiční výsledek 0:0.

Pro Chrudim to byla patnáctá remíza – tedy přesně půlka utkání v sezoně skončila nerozhodně. Druhý nejvyšší počet remíz je deset, zapsal ho Vyškov a Opava.

Ale to není konec. Skóre Chrudimi? Jasně, perfektně vyrovnané 32:32. Jediné, co tomu chybí, je, aby Chrudim v šestnáctičlenné soutěži skončila osmá. Je desátá. Ale vězte, že má totožný počet bodů jako osmé béčko Sigmy Olomouc.

Foto: MFK Chrudim

Zelená – zázrak v Opavě, klobouk dolů!

Byla z toho velká věc. V Opavě moc dobře věděli, o co hráli. SFC doma přivítalo Varnsdorf a už před zápasem lákalo fanoušky na levné vstupné či pivo zdarma. Prostě bylo potřeba mobilizovat. Povedlo se, na Městský stadion přišlo 2 218 diváků, kteří viděli nevídaný obrat.

Všichni sice po očku sledovali situaci Slavie a Jihlavy, nicméně na trávníku hráči museli bojovat o každý centimetr.

Nevypadalo to ale dobře. Varnsdorf šel po 35 minutách zásluhou Osmančíka do vedení a o tři minuty později neproměnil penaltu domácí Janoščin. Druhý poločas? Dlouho bušení do pevné obrany bez efektu.

Ale pak? Wow! 88. minuta vyrovnání a následně v nastaveném čase kompletní obrat ve skóre! Opava přežila klinickou smrt a ukázala svou velikost, jelikož za tři body zvládla klíčový zápas v Třinci i domácí klání se Severočechy. 

Foto: FC Slezský Opava