eFotbal

Senegalci berou do Kataru i zraněného Maného, věří v zázrak a kouzla svých šamanů

Senegalci berou do Kataru i zraněného Maného, věří v zázrak a kouzla svých šamanů
Senegalci berou do Kataru i zraněného Maného, věří v zázrak a kouzla svých šamanůFlashscore
Hvězda Bayernu Mnichov Sadio Mané i přes nedávné zranění podkolenní šlachy figuruje v šestadvacetičlenné nominaci Alioua Cissého a se Senegalem pojede na mistrovství světa. Funkcionáři svazu pak věří ve svéráznou pomoc, který by ho mohla dostat na hříště.
Reklama
Reklama

Podle trenéra senegalského národního týmu Cisséhe si Maného zranění nevyžádá operaci a hvězda by se mohla zotavit během následujících dvou až tří týdnů. Lvi z Terangy, jak se národnímu týmu ze západu Afriky přezdívá se přitom k prvnímu zápasu Mundialu postaví už za deset dní, když v pondělí 21. listopadu vstoupí do MS proti Nizozemí.  "Rozhodl jsem se ho nominovat i přes zranění. Sadio je pro nás velmi důležitý hráč. Budu pozorně sledovat jeho rekonvalescenci a věřím, že v následujících týdnech bude opět fit. Musíme zůstat optimističtí," citovala Cissého agentura AFP.

Vedení senegalského fotbalové svazu nicméně hodlá jít uzdravení svého klíčového hráče naproti ještě víc. "Využijeme šamany. Nevím, jestli to pomůže, ale stejně je použijeme. Sadio musí být na mistrovství světa. Věříme v zázraky," komentovala situaci a plány senegalských funkcionářů  pro televizní stanici Europe1 Fatma Samouraová, která zastává pozici generální sekretářky FIFA. Senegalci si tak do Kataru vedle fotbalového týmu a podpůrného štábu podle všeho povezou i zástupce domácího “magického řemesla.” Jejichž hlavním úkolem bude postavit na nohy Sadia Maného.

Ten měl být podle představ senegalského trenérského štábu hlavním tahounem nejambicióznějšího afrického týmu a měl být lídrem sestavy, ze které vyčnívají i další velká jména jako jsou třeba brankář Édouard Mendy a obránce Kalidou Koulibaly z Chelsea, záložníci Idrissa Gueya z Evertonu a Cheikhou Kouyatey z Nottinghamu nebo útočník Ismaila Sarr z Watfordu. Senegalci by mohli podle řady expertů být v plné sestavě černým koněm turnaje, absence jejich nejblyštivější hvězdy ale jejich možnosti poněkud umenšuje.