eFotbal

Šest hráčů, kteří mohou být předmětem rozmluv mezi Rosickým a Priskem v souvislosti s letním přestupovým oknem?

Šest hráčů, kteří mohou být předmětem rozmluv mezi Rosickým a Priskem v souvislosti s letním přestupovým oknem?
Šest hráčů, kteří mohou být předmětem rozmluv mezi Rosickým a Priskem v souvislosti s letním přestupovým oknem?Flashscore
Sparta sice ztrácí na čelo FORTUNA:LIGY sedm bodů, nicméně ani tak nepřestala snít o třináctém českém titulu a sportovní úsek kvůli tomu nadělil trenérskému štábu během zimní přestávky hned čtyři nové zahraniční akvizice. O tom, jak vydatně se bude zbrojit v létě, rozhodnou nadcházející měsíce, s tím, že na potenciálním seznamu přání sportovního ředitele Tomáše Rosického a hlavního trenéra letenského áčka Briana Priskeho samozřejmě nefigurují výhradně cizinci
Reklama
Reklama

Pomineme-li řadu mladíků typu Sejka, Drchala či Kozáka, kteří jsou nyní zapůjčeni jinde a teoreticky mohou dostat další šanci na startu letní přípravy, mluví se v kuloárech i o těchto šesti mladých mužích z FORTUNA:LIGY, z nichž by měl mít největší jistotu budoucnosti v rudém trikotu brněnský klenot Michal Ševčík.

Kdo všechno by tedy mohl jednou oblékat dres nejslavnější tuzemské značky?

Michal Ševčík (Zbrojovka Brno)

Největší současný klenot kádru Richara Dostálka už má být s letenským "S" domluven na léto a má před sebou poslední měsíce ve druhém největším městě Česka.

Kanonýr Jakub Řezníček tak přijde o dvorního nahráváče a Brno zase ztratí jednoho z nejproduktivnějších hráčů celé soutěže.

Dvacetiletý záložník zažil vskutku epesní podzimní část a sedm branek a pět gólových asistencí ho definitivně ukotvily také v české reprezentaci do jednadvaceti let.

Foto: FC Zbrojovka Brno

David Tkáč (Trinity Zlín)

Jestliže je nejcennějším brněnským fotbalistou Ševčík, na zlínské Letné disponuje podobným statusem jeho vrstevník David Tkáč.

Jeho vývoj sice v posledních měsících přibrzdilo vážné zranění, nicméně své možnosti naznačil již v uplynulém soutěžním ročníku, který končil se šesti soutěžními brankami.

Současných 24 prvoligových startů by mohl začít brzy rozšiřovat pod novým trenérem ševců Pavlem Vrbou, který by ho mohl posunout dál i z taktického hlediska. Pakliže naváže na to, kde skončil, je to nepochybně možnost pro kompletní domácí špičku.

Foto: FC TRINITY Zlín

Tomáš Ladra (Mladá Boleslav)

Tomáš Ladra už je součástí prvoligového dění pořádně dlouho, významnou roli však začal hrát v Mladé Boleslavi až v posledních dvou sezonách, o čemž svědčí i to, že během podzimu nechyběl ani jednou v základní sestavě svého mužstva.

V minulosti sbíral zkušenosti i v Pardubicích, s nimiž okusil druhou nejvyšší soutěž F:NL a samozřejmě také v Jablonci, kde zažil praktiky současného šéfa Dukly Petra Rady.

V rozběhlém ročníku se zapsal do střelecké listiny hned pětkrát a svou bilanci okořenil také jednou asistencí.

Trenér středočeské družiny Pavel Hoftych už o něm před několika měsíci tvrdil, že roste pro domácí TOP 3 a ta ho pochopitelně bedlivě sleduje. Boleslav by opravdu nemusela být jeho poslední zastávkou. Pořád je mu totiž jen pětadvacet.

Foto: FK Mladá Boleslav

Abdallah Gning (Teplice)

Čtyřiadvacetiletý senegalský rychlík Abdallah Gning na sebe nejprve upozornil v druholigové Vlašimi a svou zajímavost následně potvrdil také na teplických Stínadlech.

Jiří Jarošík ho vyslal do všech šestnácti podzimních klání a prvoligový debutant se mu za to odvděčil šesti trefami a třemi gólovými asistencemi, díky čemuž se stal nejproduktivnějším sklářem.

Gningovi mimořádně vyšla i zimní příprava. Proti Gabale vstřelil dvě branky a výhru 2:1 zařídil v podstatě sám a proti Rapidu Vídeň byl zase jediným střelcem svého souboru při prohře 1:3.

Aktuálně to vypadá, že se ve žlutomodrém dresu momentálně neumí zapsat do střelecké listiny nikdo jiný, než on. Jiří Jarošík už se vyjadřoval o jeho budoucnosti i v průběhu zimy a jen velmi nerad by ho ztratil. O kometě soutěže už se však v branži moc dobře ví a pokud udrží nastolený trend, na severu Čech má před sebou posledních pět měsíců.

Foto: FK Teplice

Christian Frýdek (Slovan Liberec)

Mladší ze synů vicemistra Evropy z roku 1996 Martina Frýdka už ve sparťanských strukturách působil a byť už je nyní někde jinde, budoucím návratem by určitě nepohrdl.

I Luboš Kozel jistě ví, že fotbalově by na Spartu nepochybně měl, nicméně ještě by potřeboval fyzicky zesílit, aby tolik neodpadával ze soubojů a hlavně vylepšit produktivitu.

Jeden gól a dvě asistence na patnáct startů totiž není žádný grandiózní výkon a na návrat do metropole bude mít jedině v případě, když svoje osobní čísla pozvedne. Ve třiadvaceti letech má ale ještě pořád dost času.

Foto: FC Slovan Liberec

Michal Tomič (Slovácko)

Jediný slovenský zástupce našeho seznamu je obráncem, který působí v nejvyšší tuzemské soutěži třetí sezonu a doposud se mu podařilo nabírat 54 startů.

Tomíč patří k nenápadným typům, nicméně své úkoly si zastane a kdyby ne, pod náročným koučem Martinem Svědíkem by si v Uherském Hradišti vůbec neškrtl.

Autor jedné branky a jedné asistence z této ligové sezony už se v minulosti zkoušel prosadit v barvách italské Sampdorie Janov, nicméně nakonec se vrátil do Žiliny bez jediného startu v Serii A.

Tehdy ještě doplatil na nezkušenost a mládí. To už ale nyní neplatí a rodák z Myjavy se zdá být velmi zajímavým zbožím, jehož současná cena okolo dvanácti či třinácti milionů korun, jak se uvádí na transfermarkt.com, by mohla být zajímavá klidně i slavná pražská "S".

Pokud ve Slovácku neprodlouží, v létě navíc bude k dispozici jako volný hráč zcela bez nákladů.

Foto: 1. FC Slovácko