eFotbal

Šest remíz i nepostup s dvanácti body! Jaké jsou méně známé rekordy Ligy mistrů?

Šest remíz i nepostup s dvanácti body! Jaké jsou méně známé rekordy Ligy mistrů?
Šest remíz i nepostup s dvanácti body! Jaké jsou méně známé rekordy Ligy mistrů?Flashscore
Nejlepším střelcem Ligy mistrů je Cristiano Ronaldo se 140 góly, nejvíc čistých kont má na rukavicích Iker Cassilas (59). Nejvíc titulů v LM má Real. Tyto rekordy nikoho nepřekvapí. Jaké jsou - před začátkem posledního kola základních skupin - ty méně známé “fantastické” výkony?
Reklama
Reklama
Nejrychlejší vlastní gól: Inigo Martinez (San Sebastian) - 69 sekund

Roy Makaay hrdě drží rekord s nejrychlejším gólem za 10,1 sekundy, Inigo Martinez asi ke svému zápisu v historických tabulkách má poněkud rozporuplnější vztah. Nejen proto, že mu to trvalo skoro sedmkrát déle. Stalo se to před osmi lety na Old Trafford, kde Martinez střelil jediný gól zápasu. Za normálních okolností respektive při trefené správné brance asi zapamatováníhodný scénář.

Nejrychlejší hattrick: Bafetimbi Gomis (Lyon) - 8 minut    

Messi a Ronaldo mají v Lize mistrů po osmi hattricích, titul toho nejrychlejšího jim uzmul střelec s jedním jediným. Bafetimbi Gomis své rekordní představení v dresu Lyonu na Dinamu Záhřeb přesně před 10 lety v roce 2011 zahájil v poslední minutě prvního poločasu a v 52 už měl hotovo. Teda teoreticky, protože na ostudě domácích, kteří prohráli 1-7 se podílel ještě svým čtvrtým kouskem. v 70. minutě.

Nejstarší hráč: Marco Ballotta (Lazio Roma) - 43 let a 252 dnů

Tenhle rekord asi chvíli vydrží. Nejstarším hráčem tohoto ročníku je čerstvě čtyřicetiletý milánský Zlatan Ibrahimovič, který sice útočí na pozice nejstaršího hráče v poli (rekord v tuto chvíli drží Alessandro Costacurta - taktéž v dresu AC - s rekordem ve výši 40 let, 6 měsíců a 28 dnů), na brankáře, kteří okupují první čtyři místa žebřícku - za Ballottou jsou Buffon, Šovkovskij a Schwarzer - to dotáhne těžko. Ballotta si svůj rekordní zápis užil díky sérii zranění mužů  mezi třemi tyčemi Lazia a absolvoval jej na San Bernabeu, kde Real v prvním poločase Laziu nasázel tři góly.

Nejvyšší bodový zisk v základní skupině bez postupu: Neapol (2013/14) - 12 bodů

PSG má letos jasný postup před posledním zápasem s body osmi, Sporting s devíti, Neapoli osm let nazad nestačilo na proniknutí do vyřazovací fáze ani bodů dvanáct. Kamenem úrazu se stala skupina s Arsenalem, Borussií a Marseille, ve které poslední jmenovaný tým neuhrál ani bod a zbylé tři týmy si zapsaly shodnou bilanci 4-0-2. Ze trojice týmu se 12 body si pak Černého Petra díky skóre vytáhla Neapol a na jaře z Evropské ligy sledovalo, jak se o nejcennější klubovou trofej kontinentu pere Galatasaray (v základní skupině 7 bodů) nebo Zenit (6).

Nejvíce remíz v základní skupině: AEK Atény (2002/03) - 6

Nepoznali chuť výhry, nepoznaly chuť porážky, jejich rekord zřejmě - pokud UEFA nezmění hrací formát - nikdo nikdy nepřekoná. Fotbalisté AEK Atény před devatenácti lety zakončili základní skupinu ve které měli Real Madrid, AS Řím a Genk se specifickou bilancí: 0-6-0, 6 bodů. Jen to skóre 7-7 to “kazilo.” Faktem ale je, že na smůlu se vymlouvat nemohli, během celé skupiny a šesti zápasů vedli  průběhu utkání jen celkem 44 minut v domácím zápase s Realem. Jinak pouze dotahovali.    

 zdroj: Sportskeeda