eFotbal

Šest známých tváří z nedávného Eura, které jsou předurčeny k opravdu velkému přestupu

Šest známých tváří z nedávného Eura, které jsou předurčeny k opravdu velkému přestupu
Šest známých tváří z nedávného Eura, které jsou předurčeny k opravdu velkému přestupuFlashscore
Před více než týdnem byl italský národní tým korunován mistrem Evropy 2020 po penaltovém rozstřelu proti Anglii. A v právě nedávno dohraném EURO 2020 vyniklo několik fotbalistů, kteří svými výkony diváky očarovali. Server Tribalfootball.com z nich vybral šest. A nechybí mezi nimi ani český útočník Patrik Schick!
Reklama
Reklama

Manuel Locatelli, Itálie, záložník

Italský záložník po EURO 2020 zaznamenal výrazný nárůst své hodnoty.

Před šampionátem byl Locatelli relativně neznámým. Středopolař italského Sassuola, průměrného italského klubu ze Serie A však svými výkony budil zájem všech velkoklubů a je téměř jisté, že se ze Sassuoly bude brzy stěhovat.

Třiadvacetiletý Locatelli na sebe upozornil schopností činit rychlá a chytrá rozhodnutí s míčem a určitě o něm ještě uslyšíme. Záložník skvadry azzury si na mistrovství připsal i 2 góly.

Patrik Schick, Česká republika, útočník

Zařazení Schicka mezi nejlepší hráče není pro české fanoušky žádným překvapením. Vždyť se ukázal jako jeden z nejlepších hráčů na šampionátu a nebýt jedné asistence hvězdného Cristiana Ronalda, získal by i korunku pro nejlepšího střelce turnaje.

Schick, který se v pěti zápasech trefil pětkrát, vedl Českou republiku odhodlaně do čtvrtfinále. Podle serveru Tribalfootball.com po Schickovi prý začali pokukovat z Evertonu a světe div se i z londýnského West Hamu, kde již nyní působí dva čeští fotbalisté Tomáš Souček a Vladimír Coufal.

Xherdan Shaqiri, Švýcarsko, útočník

Shaqiri předvedl na šampionátu v dresu Švýcarska, jak je u něj zvykem, skvělé výkony. Devětadvacetiletý útočník si na šampionátu, ve kterém Švýcaři v osmifinále zaskočili favorizovanou Francii, připsal tři góly a jednu asistenci v pěti zápasech.

Útočník, který na sebe nechvalně upozornil na mistrovství světa 2018, kdy po vstřelení gólu Srbsku ukazoval pomocí rukou orlici, tedy znak velké Albánie, byl na letošním EURO vidět i jako velmi dobrý nahrávač. Kreativní hrou totiž liverpoolský útočník často vytvářel příležitost k vstřelení branky i ostatním spoluhráčům.

Robin Gosens, Německo, obránce

Německý obránce se ještě před několika lety toužil stát policistou. Osud tomu chtěl ale jinak a po vítězství Německa nad Portugalskem 4:2 se o obránci italského Bergama psalo jako o „zachránci německého mančaftu“.

I když sami Němci nemají přiliš co slavit, Gosens hrál předváděl dobré výkony po celý turnaj, a to natolik, že byl pravděpodobně nejlepším hráčem Německa. Podle informací serveru Tribalfootball.com již o Gosense začal projevovat zájem Manchester United a Barcelona. Je jisté, že ten, kdo sedmadvacetiletého fotbalistu uloví, získá jednoho z nejlepších obránců s útočným smýšlením.

Jordan Pickford, Anglie, brankář

Překvapení Anglie, která se v posledních letech výkony svých brankářů zrovna nechlubí. V sedmi zápasech udržel brankář Evertonu celkem pětkrát čisté konto, což bylo nejvíce v celém turnaji. První míč v turnaji navíc vytahoval ze sítě až v semifinálovém duelu s Dánskem.

Ani ve finálovém duelu anglický brankář nezklamal. V závěrečném penaltovém rozstřelu totiž chytil dva pokusy italských fotbalistů a rozhodně to nebyl on, kdo finále Anglii prohrál.

Mikkel Damsgaard, Dánsko, záložník

Dánsko bylo největším překvapením letošního šampionátu. I když jejich národní tým čelil hned v úvodní fázi turnaje zděšení poté, co jejich hvězda Christian Eriksen utrpěla srdeční kolaps, tak se přesto dostali Dánové až do semifinále mistrovství. Možná, že právě tato situace pomohla danským fotbalistům k úspěšnému tažení turnajem.

A právě jednadvacetiletý křídelník Sampdorie Mikkel Damsgaard byl jedním z hlavních tahounů mužstva (společně s Kasperem Schmeichelem a Simonem Kjaerem).

Jak uvádí server Tribalfootball.com, kolem šikovného záložníka už začali nahazovat udičky španělští giganti Barcelona s Realem Madrid a prý se u jednoho z nich se očekává, že brzy udělá konkrétní krok k získání dánského středopolaře.

Zdroj: Tribalfootball.com