eFotbal

Šestnáct let ve Spartě? Byla to jízda a stálo to za to, tvrdí obránce. Končí profesionální kariéru

Šestnáct let ve Spartě? Byla to jízda a stálo to za to, tvrdí obránce. Končí profesionální kariéru
Šestnáct let ve Spartě? Byla to jízda a stálo to za to, tvrdí obránce. Končí profesionální kariéruFlashscore
Šestnáct let hrál za pražskou Spartu, nikdy se mu ale nepodařilo zahrát si za áčko Letenských. Teď se proto pětadvacetiletý obránce Václav Penc rozhodl ukončit profesionální kariéru. Naposledy byl hráčem druholigového Varnsdorfu, kde neprodloužil smlouvu a na profesionální úrovni dohrál. "Nezbývá nám nic jiného, než se s tím vyrovnat a najít hráče, který na jeho postu může hrát,“ uvedl kouč Varnsdorfu Ivan Kopecký.
Reklama
Reklama

Penc pak na sociálních sítích své rozhodnutí okomentoval. „Strávil jsem krásných 16 let ve Spartě, kde jsem začínal od těch nejmenších prcků a skončil těsně pod tím posledním schůdkem. Schůdkem do áčka,“ napsal Penc. Za rezervu letenského klubu stihl odehrál 56 zápasů, za áčko Sparty nastoupil v jednom přátelském utkání.

Vyzkoušel si hostování ve Vlašimi i Táborsku. Od roku 2021 byl hráčem Varnsdorfu, kde nastoupil do 19 zápasů. Polovinu své poslední sezony strávil Penc na hostování v České Lípě. „Byla to jízda a stálo to za to. Nic bych neměnil,“ cituje pětadvacetiletého hráče inFotbal.cz. Zda bude fotbal hrát dál na amatérské úrovni není jasné.

Krasniqi brzy ukáže víc, věří Sadílek. Zatím však není zvyklý na sparťanskou intenzitu