eFotbal

Šestnáctý hrací den: Obrovský šok na Euru! Mbappé nedal v rozstřelu penaltu a Francie vypadla se Švýcary!

Šestnáctý hrací den: Obrovský šok na Euru! Mbappé nedal v rozstřelu penaltu a Francie vypadla se Švýcary!
Šestnáctý hrací den: Obrovský šok na Euru! Mbappé nedal v rozstřelu penaltu a Francie vypadla se Švýcary!Flashscore
Dvě napínavé přestřelky, postup po prodloužení i šokující vypadnutí obřího favorita po penaltách! Taková byla fotbalová osmifinále na Euru, která nejdříve nabídla triumf 5:3 Španělů nad Chorvaty, po kterém následovalo naprostá nečekaná porážka Francouzů po penaltách se Švýcary.
Reklama
Reklama

Chorvatsko - Španělsko  

Poprvé se měnilo skóre po dvaceti minutách hry, a to po neuvěřitelné vlastní brance Španělů. Pedri totiž téměř z poloviny hřiště přihrával gólmanovi Unai Simónovi, jemuž míč přeskočil kopačku a zamířil rovnou do sítě. Krátce před přestávkou pak srovnal stav Sarabia.

Přestřelka nastala po přestávce, kdy za Španěly skóroval nejprve Azpilicueta a krátce po něm i Ferrán Torres. Chorvat ale předvedli skvělý finiš, když v 85. minutě doslova dotlačil míč do sítě Oršič a v nastavení pak Pašalič přesnou hlavičkou poslal zápas do prodloužení.

V něm hned zkraje měli Chorvaté dvě velké šance, ani jednu ale neproměnili a přišel trest. Tedy hned dva tresty. Nejprve Morata poslal po skvělém zpracování míče balón přímo pod břevno a pak se trefil i Oyarzábal, který tak dal pečeť na postup Španělů do čtvrtfinále.

Francie - Švýcarsko 

Švýcary poslal do vedení v 15. minutě Seferovic, jehož Rodríguez na začátku druhé půle neproměnil penaltu. A tento moment Francouze probudil.

Benzema dvěma góly během dvou otočil skóre a čtvrt hodiny před koncem zvýšil Pogba na 3:1. V závěru ale snížil opět Seferovic a v poslední minutě vyrovnal střídající Gavranovic.

V rozstřelu pak uspělo všech pět švýcarských exekutorů, to na straně největšího favorita Eura selhal hvězdný útočník Mbappé, jehož pokutový kop zlikvidoval brankář Sommer.

Pondělní osmifinálový program:

Chorvatsko - Španělsko 3:5 PP (1:1) 

Branky: 20. Pedri (vla.), 85. Oršić, 90. Pašalić – 38. Sarabia, 57. Azpilicueta, 77. F. Torres, 100. Morata, 103. Oyarzabal. ŽK: Brozović, 84. Ćaleta-Car. Rozhodčí: Çakır – Duran, Ongun (vš. Turecko).

Chorvatsko: Livaković – Juranović (74. Brekalo), D. Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol – Brozović – Modrić (C) (114. Ivanušec), Kovačić (79. Budimir) – Vlašić (79. Pašalić), B. Petković (46. Kramarić), Rebić (67. Oršić).

Španělsko: Simón – Azpilicueta, García (71. P. Torres), Laporte, Gayá (77. Alba) – Koke (77. Ruiz), S. Busquets (C) (102. Rodri), Pedri – F. Torres (88. Oyarzabal), Morata, Sarabia (71. Olmo).

Francie - Švýcarsko 3:3 (0:1), 4:5 PK

Branky: 57. a 59. Benzema, 75. P. Pogba - 15. a 81. Seferović, 90. Gavranović. ŽK: 30. Varane, 88. Coman, 91. Pavard - 32. Elvedi, 62. Rodríguez, 76. Xhaka, 108. Akanji. Rozhodčí: Rapallini - Belatti, Bonfa.

Francie: Lloris (C) – Varane, Lenglet (46. Coman, 111. Thuram), Kimpembe – Pavard, P. Pogba, Kanté, Rabiot – Griezmann (88. Moussa Sissoko) – Benzema (94. Giroud), Mbappé.

Švýcarsko: Sommer – Elvedi, Akanji, Ricardo Rodríguez (87. Mehmedi) – Widmer (73. Mbabu), Freuler, Xhaka (C), Zuber (79. Fassnacht) – Shaqiri (73. Gavranović) – Seferović (97. Schär), Embolo (79. Vargas).

Patnáctý hrací den: Česko ve čtvrtfinále vyzve Dánsko, Belgie vyřadila Portugalsko jedinou trefou