eFotbal

Severní Irsko se obrátilo na prověřenou trenérskou persónu. Mužstvo přebírá O'Neill

Severní Irsko se obrátilo na prověřenou trenérskou persónu. Mužstvo přebírá O'Neill
Severní Irsko se obrátilo na prověřenou trenérskou persónu. Mužstvo přebírá O'NeillFlashscore
K fotbalové reprezentaci Severního Irska se po dvou a půl letech vrací trenér Michael O'Neill. Třiapadesátiletý kouč podepsal smlouvu na pět a půl roku, tedy do mistrovství Evropy 2028, které chtějí pořádat čtyři britské fotbalové asociace a Irská republika.
Reklama
Reklama

O'Neill nahradil Iana Baraclougha, jenž byl v říjnu odvolán poté, co s týmem vyhrál jen čtyři z 22 soutěžních zápasů. Právě Baraclough vystřídal O'Neilla na lavičce severoirské reprezentace v červnu 2020, když se dlouholetý trenér rozhodl skončit poté, co byly kvůli koronavirové pandemii odloženy kvalifikační zápasy play off o postup na mistrovství Evropy i samotný turnaj.

Své první období u národního týmu Severního Irska zahájil O'Neill v roce 2011 a dovedl mužstvo na mistrovství Evropy 2016, kde s ním prošel ze skupiny do osmifinále. Postup na mistrovství světa 2018 ztratilo Severní Irsko až v play off proti Švýcarsku.

Od roku 2019 trénoval O'Neill také druholigový anglický klub Stoke City, kde skončil letos v srpnu po nevydařeném úvodu sezony.