eFotbal

Sigma rozjela přípravu. Nový trenér Janotka si pochvaloval posilu do útoku, řešit se bude pozice brankáře

Sigma rozjela přípravu. Nový trenér Janotka si pochvaloval posilu do útoku, řešit se bude pozice brankáře
Sigma rozjela přípravu. Nový trenér Janotka si pochvaloval posilu do útoku, řešit se bude pozice brankářeFlashscore
S kompletně obměněným realizačním týmem v čele s Tomášem Janotkou zahájila v pondělí přípravu na ligový ročník Sigma Olomouc. Nový trenér začne pracovat na přestavbě týmu a cílem Hanáků by mělo být opět bojovat o pohárové příčky. Pomoci k tomu by měl i zkušený Jan Kliment, útočná posila z Plzně. Naopak podle deníku Sport by se klub nebránil odchodu brankáře Matúše Macíka.
Reklama
Reklama

Stejná pohárová meta stála na jaře před týmem, který vedli nejprve Václav Jílek a po něm Jiří Saňák. Ambice však nenaplnili. Olomouc vypadla v prvním kole play off skupiny o Evropu a taktovky se ujal dvaačtyřicetiletý Janotka, oceněný Ligovou fotbalovou asociací jako nejlepší trenér druholigové sezony, který rezervu Sigmy dovedl až ke druhé příčce.

Janotka měl na zahájení přípravy k dispozici 28 hráčů včetně čtyř brankářů, V rekonvalescenci jsou stále Lukáš Vraštil, Antonín Růsek a také posila z Hradce Králové Michal Leibl, jemuž u "Votroků" skončila smlouva.

Právě brankářská pozice je podle deníku Sport ožehavým tématem pro vedení Hanáků. „Několikátý člověk působící v prvoligovém českém klubu napříč republikou mi potvrdil, že Sigma Olomouc nabízí na trhu gólmana Matúše Macíka. Jeden z nejlépe placených hráčů Hanáků se stal nepotřebným, divil bych se, kdyby sezonu i pod novým realizákem začal jako jednička," napsal na sociální síti X novinář Michal Kvasnica. Pravdou je, že Macík byl opakovaně terčem kritiky fanoušků i manažera Sigmy Ladislava Mináře kvůli nespočtu chyb, kterých se v brance dopustil...

Hotovo, Mistr z Letné odtajnil nový realizační tým. Priske už Spartu trénovat nechtěl, prozradil Rosický

Nové spoluhráče poznával na startu přípravy útočník Kliment, který přišel jako volný hráč z Plzně. "Honza je typ útočníka, kterého tady potřebujeme. Má zkušenosti a věřím, že přinese svěží vítr do naší ofenzivy," řekl novinářům Janotka.

Oproti minulé sezoně už v mužstvu nefigurují Filip Novák a Jan Fortelný. "S Filipem Novákem to bylo od začátku tak, že si přál vyzkoušet ještě další zahraniční angažmá. Proto jsme byli dohodnutí do konce sezony. Honzovi Fortelnému skončilo hostování," uvedl manažer klubu Ladislav Minář. Na hostování na Slovensko do Komárna půjde brankář Jakub Trefil. Dalším hráčem, který má svolení hledat si angažmá, je Denis Ventúra.

V přípravě bude Janotka testovat řadu mladých hráčů z B týmu, s nímž na jaře vystoupal až na druhé místo druhé ligy. "Nedostanou nic zadarmo, musí se ukázat, protože rozdíl mezi první a druhou ligou je extrémní," poznamenal kouč.

Skvělá zpráva pro Ostravu i fanoušky. Baník se vrátí domů na Bazaly, vyroste tam moderní stadion za miliardu a půl

Bývalý hráč Sigmy, s níž získal v roce 2012 domácí pohár i Superpohár, obměnil i celý realizační tým, jeho asistenty budou Ivo Gregovský s Michalem Vepřekem, gólmany bude mít na starost Oto Novák.

Už v pátek zamíří Sigma na týdenní soustředění do polské Opalenice, kde odehraje první dva přípravné duely: nejprve s Pogonem Štětín a poté s tamním mistrem Jagiellonií Bialystok. Po návratu čekají mužstvo dva zápasy v nedalekých lázních Slatinice s Trenčínem a Žilinou. Generálku na ligu odehraje Sigma v Krakově proti Cracovii v sobotu 13. července. Nadcházející víkend už se rozehraje nový ročník. Program bude známý 20. června.