eFotbal

Šilhavého vyvolení? Souček nechyběl ani minutu už ve dvou kvalifikacích, do všech zápasů zasáhl i Hložek

Šilhavého vyvolení? Souček nechyběl ani minutu už ve dvou kvalifikacích, do všech zápasů zasáhl i Hložek
Šilhavého vyvolení? Souček nechyběl ani minutu už ve dvou kvalifikacích, do všech zápasů zasáhl i HložekFlashscore
O nominacích trenéra Jaroslava Šilhavého byly popsány desítky stran. Ať má kdokoliv jakýkoliv názor, úkol splnil. Kdo mu k tomu pomohl? Vsadil na osvědčená jména, což jde dobře vidět i na tabulce vytížení z kvalifikace.
Reklama
Reklama

Naprostou jedničkou je bez většího překvapení Tomáše Souček. Ten nejen, že zasáhl do všech zápasů, ale také odehrál kompletní počet minut, tedy 720.

Mimochodem, bylo to druhý kvalifikační cyklus o EURO za sebou, co se záložníkovi West Hamu toto podařilo. Zařadil se tak do exkluzivní společnosti hráčů, kteří od roku 2000 nevynechali v kvalifikacích ani minutu. Po svém boku najde jména jako Petr Čech, Michal Kadlec či Tomáš Ujfaluši.

Morávek: Euro v Německu by nám mohlo sednout, nedivil bych se podobné cestě jako na posledním šampionátu

Kromě toho byl i nejlepším střelcem týmu. Dal tři góly, stejně jako Václav Černý. Ten však odehrál jen 289 minut, což ho v tomto ohledu řadí až na čtrnácté místo.

Zpět ale k oporám. Druhý nejvyšší počet minut (675) odehrál Tomáš Holeš. Jinými slovy, vynechal jen poločas v Albánii, jinak odehrál vše. 

Do každého zápasu nastoupil také Adam Hložek, avšak ve velmi nerovnoměrně rozložené minutáži. Start kvalifikace mu patřil, hrál v základu, pak ale ve dvou zápasech jen dostřídával. Výrazněji se do sestavy vrátil zase ke konci kvalifikace.

Národní mužstvo by měl převzít zahraniční trenér, myslí si Bittengel. Z Čechů preferuje Haška

Velké vytížení měl i Vladimír Coufal (520 minut), Jakub Brabec (451), Jiří Pavlenka (450) či Ladislav Krejčí (445).

Kdo je naopak a konci tabulky? Symbolické dvě minutky zapsal Lukáš Sadílek s Jaroslavem Zeleným, přes půl hodinu se nedostal ani Petr Ševčík s Janem Matouškem. Zhruba jeden zápas odehrál Antonín Barák a Lukáš Masopust.

Hráč s největším vlivem na hru za nejméně minut byl rozhodně Vasil Kušej. Přišel, viděl, zaujal. V posledním utkání proti Moldavsku se na hřišti ohřál jen 33 minut, přesto svým výkonem zaujal a zapsal asistenci na zlomový gól na 2:0.

Přehled hráčů, kteří nastoupili v kvalifikaci ME 2024: Přehled hráčů, kteří od roku 2000 nevynechali v kvalifikacích ani minutu:

(v závorce počet zápasů)

MS 2002 - Pavel Srniček (12)

ME 2004 - René Bolf, Petr Čech (8)

MS 2006 - Tomáš Ujfaluši (14)

ME 2012 - Michal Kadlec (10)

MS 2014 - Petr Čech (10)

ME 2020 - Tomáš Souček, Ondřej Čelůstka (8)

ME 2024 - Tomáš Souček (8)