eFotbal

Sílu čerstvého kata Španělska mohou okusit i 3 náhradníci. Šilhavý bere do St. Gallenu také Provoda, Lingra a Stronatiho

Sílu čerstvého kata Španělska mohou okusit i 3 náhradníci. Šilhavý bere do St. Gallenu také Provoda, Lingra a Stronatiho
Sílu čerstvého kata Španělska mohou okusit i 3 náhradníci. Šilhavý bere do St. Gallenu také Provoda, Lingra a StronatihoFlashscore
Český národní tým, jemuž před pár dny v Edenu uštědřilo Portugalsko nejtěžší domácí debakl od rozdělení federace, půjde do závěrečného duelu skupiny A2 Ligy národů ve Švýcarsku s vynucenými změnami v sestavě.
Reklama
Reklama

K Jakubu Janktovi a Lukáši Masopustovi, kteří z reprezentačního výběru vypadli kvůli zdravotním potížím již dříve, přibyl podle informací portálu repre.fotbal.cz také Jakub Brabec. Do St. Gallenu se tak nepodívá ani on.

Hlavní trenér Jaroslav Šilhavý na to reagoval povoláním slávistů Ondřeje Lingra a Lukáše Provoda, s tím, že stoper Arisu Soluň byl nahrazen Patriziem Stronatim, jenž už nějaký čas působí v maďarském Puskási.

Bývalý kapitán Baníku Ostrava, jenž v minulosti prošel také Austrií Vídeň, už byl dříve do reprezentačního áčka povolán hned dvakrát, nicméně na soutěžní premiéru stále čeká.

Pětinásobný reprezentant Lingr už byl součástí národního mužstva i v červnu a všechna vystoupení absolvoval v roce 2022.

Provod se vrátil do výběru poprvé od vážného zranění kolena, kvůli kterému přišel i o loňské Euro a proti čerstvému katovi Španělska bude mít šanci na první start od března 2021.

"Klepu to na zuby, ale cítím se stoprocentně fit. Mám odehráno několik zápasů. Jsem rád, že to období, které bylo hodně složité a plné zranění, už je za mnou a doufám, že tady budu klukům schopný pomoct," informoval pětadvacetiletý záložník z Edenu.

Galský kohout v Dánsku nezakokrhal a prohrál, Chorvatsko vsítilo tři branky a Belgie nestačila na Nizozemsko