eFotbal

Sionko končí jako manažer nároďáku a víc času chce věnovat rodině: V mé pozici už to nebylo tolik o fotbale

Sionko končí jako manažer nároďáku a víc času chce věnovat rodině: V mé pozici už to nebylo tolik o fotbale
Sionko končí jako manažer nároďáku a víc času chce věnovat rodině: V mé pozici už to nebylo tolik o fotbaleFlashscore
Libor Sionko skončí po více než třech letech ve funkci manažera českého národního mužstva a to již ke 30. dubnu.
Reklama
Reklama

Stane se tak na vlastní žádost, s tím, že své rozhodnutí oznámil již před pár dny prvnímu muži českého fotbalu Petr Fouskovi.

"Zažil jsem spoustu krásných momentů. Postoupili jsme na EURO 2020, vyhráli jsme svou skupiny Ligy národů, a postoupili tak do elitní skupiny, a na mistrovství Evropy jsme došli až do čtvrtfinále. Samé krásné vzpomínky," citoval web repre.fotbal.cz slova někdejšího manažera jednadvacítky.

"Zároveň to byly nesmírně náročné tři roky, protože velkou část tohoto období jsme museli řešit pandemii Covidu. V mé pozici už to potom nebylo tolik o fotbale jako o tom, abychom dodrželi všechna covidová opatření. Vzpomínám třeba na bleskovou akci před Eurem, kdy jsme narychlo museli měnit plány a ze Skotska jsme přesunuli naši základnu do Prahy. Rozhodl jsem se, že chci teď víc času věnovat rodině, především svým dětem, které bych chtěl intenzivněji podporovat v jejich sportovní kariéře. Každopádně bych chtěl všem členům reprezentačního týmu i hráčům poděkovat za nezapomenutelnou spolupráci. Reprezentaci budu samozřejmě vždycky fandit a doufám, že současnou generaci čeká ještě spousta úspěchů," přidal na portálu fotbal.cz pětačtyřicetiletý internacionál, jenž si v minulosti zahrál i v Rakousku, Skotsku či Dánsku.

Předseda FAČR o Sionkově konci informoval výkonný výbor. O jeho nástupci se však zatím nerozhodlo. "Chci poděkovat Liborovi Sionkovi za práci, kterou ve funkci manažera odvedl. Ukončení bylo korektní, dochází k němu na jeho žádost. Ještě jsem po úterním jednání výkonného výboru nemluvil ani s panem Šilhavým, takže zatím ještě žádné další informace v této záležitosti nemohu uvést, budeme to teprve řešit," uzavřel Fousek.

FAČR kráčí ve šlépějích svazů basketbalu či hokeje a začíná používat zkrácené pojmenování státu Česko

Zdroj: fotbal.cz