eFotbal

Skláři vábili na Stínadla Júsufa, Tecla, Takácse, Čvančaru, Drchala i Pulkraba. V rámci ligy ovšem nikde nepochodili

Skláři vábili na Stínadla Júsufa, Tecla, Takácse, Čvančaru, Drchala i Pulkraba. V rámci ligy ovšem nikde nepochodili
Skláři vábili na Stínadla Júsufa, Tecla, Takácse, Čvančaru, Drchala i Pulkraba. V rámci ligy ovšem nikde nepochodiliFlashscore
Rudolf Řepka, jenž už je ředitel teplických Sklářů půl roku, neváhal přiznat, že jeho klub stál v nedávno ukončeném přestupovém okně o několik známých českých hráčů z předních tuzemských klubů. Nikoho ze Sparty, Slavie ani Jablonce se jim však na sever Čech přivábit nepodařilo a tak museli žlutomodří sáhnout do zahraničí...
Reklama
Reklama

Jak je s posílením spokojen? "Až čas ukáže, jestli jsme v tomto směru učinili vhodné kroky. Realita je taková, že jsme byli v první fázi zaměřeni výrazně jen na český trh. Věřili jsme variantě prověřených hráčů, kteří se v Čechách již nemusí nijak více adaptovat, jelikož již za české kluby hrají. Komunikovali jsme v tomto směru především s velkými kluby jako je Sparta, Slavia či Jablonec. Velký zájem jsme měli o hráče jako jsou Standa Tecl, Yusuf Hilál, Laco Takács, Václav Drchal či Matěj Pulkrab. Z Jablonce se nám líbil nejvíce Tomáš Čvančara, který má dle nás velký potenciál. Řekl bych, že především kvůli postupům těchto zmiňovaných týmů do základních skupin evropských pohárů se v podstatě žádné pohyby neuskutečnily. Musím také přiznat, že boj o Yusufa, jsme s Libercem bohužel prohráli. V tomto případě hrálo asi největší roli, že Yusuf si již angažmá v Liberci vyzkoušel, tým a klub zná a dal tak logicky přednost známému prostředí. V momentě, kdy jsme cítili, že české varianty nevyjdou, tak jsme přešli na zahraniční varianty. Těch variant v zahraničí je poměrně hodně, ale je to také dost velká loterie. Mnoho hráčů má poměrně zajímavou historii, dostáváte o nich zajímavé informace, statistiky či videa na youtube. Úplně nejvíce vám pak napoví InStat, který se zabývá analýzou sportovního výkonu. Tento sofistikovaný nástroj jsme využívali při vyhledávání hráčů a prověřování doporučení, na něm jsou také k vidění celé zápasy, takže i toho jsme využili," ozřejmil v interview pro fkteplice.cz Řepka.

Jak by okomentoval dohody s Matíasem Succarou a Amadouem Diallem? "Tito dva hráči se nám ze všech těch nabízených variant zdáli jako nejlepší možná řešení z pohledu cena/výkon. Hodnotili jsme jejich adaptaci na evropské podmínky, jejich výkonnost, potenciál, motivaci i zkušenost a odhadovali jsme, kteří hráči by mohli v našich podmínkách nejvíce uspět. Následně jsme se rozhodli pro Matíase, který má dle nás obrovský potenciál do budoucna a již rok si zvyká na náročný fotbal v rakouských podmínkách v jednom z nejlepších tamních klubů hrajícím pravidelně evropské klubové soutěže a také pro Amadoua, který je relativně zkušeným hráčem s výborným rychlostně-technickými vybavením. Teď bude záležet na obou těchto hráčích, jak se sžijí s týmem, jak se přizpůsobí českým podmínkám a především pak jak zvládnou fyzicky velmi náročnou českou ligu. Jsem ale přesvědčen, že jsme vybrali dobře. Možná to nebude hned, ale věřím, že oba hráči ukáží svůj plný potenciál a čas nám dá za pravdu, že jsme se trefili do těch vhodných hráčů. Vše samozřejmě záleží na trenérovi a sportovním úseku. Na druhou stranu po celou dobu diskuse s LASK nám bylo známo, že Matías si přiveze s sebou z Lince do Teplic drobné problémy s adduktory. V případě hráče Amadoua Diallo jsme museli splnit covidová nařízení a dodržet v jeho případě povinnou karanténu. Myslím, že tento hráč bude potřebovat více času, aby se pořádně dotrénoval a dostal se do formy. Každopádně věřím, že již při utkání s Baníkem naši fanoušci jednoho z těchto hráčů přímo na hřišti uvidí," připomněl sobotní sedmé kolo, které má v teplické aréně výkop od 16:00.

Přestupové okno už je dva dny zavřené, ale lze ho i obcházet. Například tím, když upíšete volného hráče. I kvůli dotyčné skutečnosti se hlavní kouč Radim Kučera klidně ještě může dočkat dalšího posílení. "Přestupní termín je sice u konce, ale to neplatí pro volné hráče. Pokud hráči skončila smlouva v předchozím klubu před koncem přestupního okna, tak následně může podepsat smlouvu v novém týmu i po tomto termínu, proto stále hledáme možnosti, jak tým posílit nebo alespoň rozšířit kádr při případných zraněních. Pokud se objeví varianty v podobě hráčů, kteří nám mohou pomoci ať už hned nebo v delším časovém horizontu, tak se jimi budeme zaobírat. V tomto případě ale s největší pravděpodobností půjde opět o hráče ze zahraničí," uzavřel na fkteplice.cz známý fotbalový funkcionář z momentálně patnáctého celku prvoligové tabulky.

Dva nejdražší kádry planety právě teď najdeme v jednom městě v severozápadní Anglii...

Zdroj: fkteplice.cz