eFotbal

Skon hvězdných útočníků, aneb prokletí čísla devět na Stamford Bridge...

Skon hvězdných útočníků, aneb prokletí čísla devět na Stamford Bridge...
Skon hvězdných útočníků, aneb prokletí čísla devět na Stamford Bridge...Flashscore
Číslo, které značí hlavní útočnou zbraň mužstva, je v londýnské Chelsea zdá se prokleté. Hvězdní útočníci se mění na pouhý stín. Již nejsou těmi obávanými kanonýry. Je to opravdu způsobeno číslem, nebo se jedná o pouhou shodu okolností. Kterým hráčům však toto číslo na Stamford Bridge mnoho štěstí nepřineslo?
Reklama
Reklama
5) [b]Tony Cascarino

Prvním hráčem, který nosil číslo 9 v éře Premier League za Chelsea, byl Tony Cascarino v letech 1992-1994.  A prokletí začalo zapouštět své kořeny, neboť Cascarino vstřelil pouhých šest branek ve dvou sezonách.

Foto: Goal.com

4) Mateja Kezman

Sezóna 2004-05 byla pro fanoušky Chelsea historická, protože se pod vedením Josého Mourinha probojovali k titulu Premier League. Nicméně pro každého Franka Lamparda existoval Kezman. Srb přišel s velkou reputací z dob svého působení v PSV, ale ve 25 zápasech dal jen čtyři góly a na konci sezóny byl prodán do Atlética Madrid.

Foto:Goal.com

3) Fernando Torres

Od muže, který převzal devítku po Di Santovi, jemuž také štěstí nepřinesla, se čekalo mnohé. Fanoušci čekali spoustu branek, neboť Torres byl již zvyklý na anglickou půdu, a jednou pro vždy měl zlomit ono prokletí.

Torres přišel na Stamford Bridge v roce 2011 za rekordních 50 milionů liber. Svůj první zápas hrál shodou okolností proti Liverpoolu, odkud do Chelsea přestupoval, ale ve svém prvním klání neskóroval a svou první branku v dresu modrých si připsal až po 903 minutách. Za Blues nastřílel pouhých 45 branek a po své štaci v Londýně se již nikdy nedokázal navrátit do své přechozí formy.

Foto:Goal.com

2) Álvaro Morata

Další Španěl. Další astronomická částka. Další číslo devět, které pohořelo.

Morata stál Chelsea, takřka za každý zápas, co odehrál milion liber, neboť přestoupil za 70 milionů liber a odehrál 72 zápasů, avšak své cenovce nikdy nedostál. Po pouhých 18 měsících mu bylo dovoleno odejít na hostování. Svůj boj v Chelsea nicméně ještě nevzdal. Vrátil se, avšak ani změna čísla mu příliš štěstí nepřinesla.

Foto:Profimedia.cz

1)Romelu Lukaku

Další astronomický přestup. Mělo se jednat o poslední díl skládačky, který Tuchelovým svěcencům přinese onen kýžený triumf v ligové soutěži.

Avšak i přes nadějný začátek se k slovu dostalo opět prokletí. Zranění, ztráta formy, nezájem, neuvážené rozhovory pro média-to vše provázelo Lukakua po jeho návratu do Anglie.

Lukaku před kletbou utíká zpátky do Interu, avšak číslo stále zůstává na Stamford Bridge.

Podaří se některému hráči toto prokletí zlomit, nebo zůstane číslo děvet nadále zapovězeno?

Foto:Profimedia.cz