eFotbal

Skutečný fotbal je občas trochu nuda, virtuální hra musí vypadat jinak, tvrdí komentátor Lejček

Skutečný fotbal je občas trochu nuda, virtuální hra musí vypadat jinak, tvrdí komentátor Lejček
Skutečný fotbal je občas trochu nuda, virtuální hra musí vypadat jinak, tvrdí komentátor LejčekFlashscore
Od posledního zářijového pátku se začíná prodávat další díl známé fotbalové hry, jež byla dosud známá jako FIFA, s tím, že jeho název zní "EA Sports FC 2024". Znamená něco překvapivá změna titulu i pro samotnou hratelnost a jak se hra podobná soudobému fotbalu? I na tyto otázky odpověděl v podcastu Livesport Daily esportový i fotbalový komentátor Filip Lejček.
Reklama
Reklama

"Spousta lidí té hře asi pořád bude říkat FIFA, i když už je název jiný. Je to ale pořád velmi podobná hra té, která vyšla před rokem," říká s úsměvem Lejček, který obstarává audiokomentáře fotbalových zápasů pro Livesport, ale zároveň patří mezi nejúspěšnější komentátory hry FIFA na české esportové scéně. "Všechny ostatní licence ve hře zůstaly, zahrajete si tam i Ligu mistrů. Takže mnoho běžných hráčů asi ani nepozná rozdíl."

V posledních letech se virtuální fotbal čím dál víc vzdaluje tomu reálnému. "Řekněme si upřímně, že skutečný fotbal je občas trochu nuda. Neprobíhá v takové rychlosti, nejsou v něm k vidění desítky kliček za zápas. Virtuální fotbal musí vypadat jinak, aby bylo co nejzábavnější ho sledovat. Právě proto ve hře hrají prim rychlostní typy hráčů."

Dále jsme v nové epizodě Livesport Daily řešili:

Zda se kupování lepších hráčů ve hře nepodobá návykovému gamblingu.

Jak fungují společné týmy fotbalistů a fotbalistek v režimu Ultimate team.

Jestli má cenu si EA Sports FC 2024 kupovat, pokud vlastníte hru FIFA 23.

Všechny díly Livesport Daily najdete i na dalších oblíbených podcastových platformách – Apple Podcasts a Google Podcasts.