eFotbal

Šlágry posledního říjnového víkendu: Schick se vrací do Lipska, Cavani touží po šesti letech po odplatě

Šlágry posledního říjnového víkendu: Schick se vrací do Lipska, Cavani touží po šesti letech po odplatě
Šlágry posledního říjnového víkendu: Schick se vrací do Lipska, Cavani touží po šesti letech po odplatěFlashscore
Poslední říjnový víkend nabízí hned dva zajímavé souboje v německé bundeslize, sledovat budeme i duel Lišek s úřadujícím mistrem v Premier League a ve španělské La Lize se Edinson Cavani po necelých šesti letech pokusí o odplatu proti Barceloně.
Reklama
Reklama

Leicester – Manchester City – Oživlé Lišky chtějí skalp úřadujícího mistra

Leicester se konečně zmátořil, ustál nesmírně náročné období a po dvou výhrách v řadě se dostal ze dna tabulky Premier League. Vyhráno ale stále nemá, v sobotu navíc hraje proti úřadujícímu mistrovi. A to tedy nic jednoduchého nebude.

Lišky udržely třikrát v řadě čisté konto, proti útočné síle v čele s Erlingem Haalandem to nicméně bude zcela jiná písnička než proti Leedsu či Wolvesu. Otázkou ale je, zda do otevíracího utkání 14. kola nastoupí již zmíněný Haaland. Toho totiž v týdnu trápila nemoc, proti Dortmundu poté střídal už o půli kvůli menšímu zranění nohy.

Na opačné straně by tentokrát v základní sestavě neměl chybět Jamie Vardy, jenž o minulém víkendu ukončil střelecké trápení, které trvalo od loňského závěrečného kola. Odčinit budou chtít Lišky i poslední vzájemný zápas, ve kterém inkasovaly hned šest branek. 

Foto: Manchester City FC

Lipsko – Leverkusen – Schick chce prolomit střeleckou mizérii

Patrik Schick kvůli svalovému zranění vynechal poslední dva zápasy, na sobotní šlágr Bundesligy s Lipskem by ale měl být připraven. Právě v Lipsku rok hostoval a do sítě Leverkusenu taktéž jednou skóroval.

Oproti tomu ve čtyřech zápasech za Leverkusen proti Lipsku střelecky zatím do dění duelů nepromluvil. Loňskou formu navíc Schick stále hledá, v deseti ligových zápasech se trefil jen dvakrát a Leverkusen je jen bod od barážové pozice. 

V základní sestavě bychom měli vidět i Adama Hložka, který v posledních dvou zápasech zaznamenal vždy asistenci. Jasným favoritem sobotního klání 12. kola je ale Lipsko, které je posilněno velmi cenným vítězstvím nad Realem Madrid. 

Foto: Bayer 04 Leverkusen

Frankfurt – Borussia Dortmund – Speciální utkání pro Maria Götzeho

V Bundeslize ještě zůstaneme. Sobotní program totiž ukončí souboj Frankfurtu a Borussie Dortmund a speciální utkání čeká na Maria Götzeho. Ten si zahraje proti svým bývalým spoluhráčům už za druhý tým, v letech 2013 až 2016 vyzýval Dortmund v dresu Bayernu Mnichov.

Götze po mnoha zdravotních problémech předvádí ve Frankfurtu velmi dobré výkony a dokonce si říká o nominaci na světový šampionát, který už v příštím měsíci bude hostit Katar. Götze během svého působení v Bayernu odehrál proti „svým“ pět ligových duelů a dokázal si v nich připsat dvě branky i jednu asistenci. Žlutočerní si tak musí dát velký pozor.

Oba týmy mají za sebou povedené zápasy v Lize mistrů. Frankfurt si po výhře nad Marseille udržel šanci na překvapivý postup, Dortmund jej po bezbrankové remíze s Manchesterem City už slaví. V lize jsou to sousedé v tabulce, Frankfurt je o bod před Borussií na čtvrté pozici. 

Foto: EIntracht Frankfurt

Valencia – Barcelona – Cavani po šesti letech touží po odplatě

Edinson Cavani se dočkal a po téměř šesti letech má chuť na odplatu. Snad každý fotbalový fanoušek si pamatuje 8. březen roku 2017. Barcelona tehdy porazila Paris St. Germain 6:1 a po úvodní porážce 4:0 si senzačně zajistila postup do čtvrtfinále Ligy mistrů.

Edinson Cavani tehdy v obou duelech skóroval, přesto to francouzskému mistrovi nepomohlo. Od té chvíle na Barcelonu nenarazil, tedy až do této chvíle. V sobotu s Valencií vyzve katalánský velkoklub a má jediný cíl – vyhrát.

Ačkoliv je Barcelona na druhé pozici a Valencia až devátá, šance domácích rozhodně nejsou malé. Vždyť svěřenci Xaviho v týdnu podlehli Bayernu Mnichov 0:3 a s Ligou mistrů se po posledním kole rozloučí. V ideálním rozpoložení tak momentálně rozhodně nejsou.

Ani Valencia ale na tom není nejlépe. V minulém kole sice Cavani svou čtvrtou brankou ve třech zápasech otevíral skóre, Mallorca ale utkání otočila a Valencia tak na výhru čeká od 8. kola, kdy v bláznivém střetnutí porazila Osasunu. 

Foto: FC Barcelona

Manchester United – West Ham – Další jednogólová záležitost?

Cristiano Ronaldo se po extempore z utkání s Tottenhamem vrátil do sestavy Rudých ďáblů a ve čtvrtek jedním gólem pomohl sestřelit neškodný Šeriff Tiraspol. Bude ale v sestavě i pro ligový souboj s West Hamem?

Takovou jistotu nemáme. V dresu Kladivářů by rozhodně neměl chybět Tomáš Souček, ten naopak pro pohárový souboj se Silkeborgem dostal volno a hrál jen posledních sedm minut. Celé utkání odehrál Vladimír Coufal, to je ale signál, že proti United v základní sestavě nebude.

Vzájemné zápasy těchto celků nejsou v poslední době příliš ofenzivní – hned ve čtyřech z pěti zápasů padla jediná branka. Ve čtyřech z nich uspěli Rudí ďáblové a favoritem jsou rozhodně i pro nedělní klání.

Foto: Manchester United