eFotbal

Slavia bez problémů slaví postup, Sparta po trestuhodné chybě v závěru v Evropě končí

Slavia bez problémů slaví postup, Sparta po trestuhodné chybě v závěru v Evropě končí
Slavia bez problémů slaví postup, Sparta po trestuhodné chybě v závěru v Evropě končíFlashscore
Druhé předkolo Konferenční ligy zajímalo ve čtvrtek českého fanouška, neboť se představily oba pražské celky. Slavia po komfortním náskoku z úvodního utkání potvrdila roli favorita a hladce přejela soupeře z Gibraltaru. Sparta narazila opět na neprostupný norský val a trestuhodná chyba v nastaveném čase ji vyřadila z pohárové Evropy.
Reklama
Reklama

Sešívaní rozhodli o svém postupu již před týdnem, ale také v Edenu to byli u kormidla právě oni. Proti jihoevropskému soupeři řádili především v první půli. Domácí poslal do vedení již v 18. Minutě Olayinka, náskok zvyšoval o dvě minuty Jurečka.

Po půlhodině hry vedla Slavia již o tři branky, neboť další přesný zásah vykázal Olayinka a ke střeleckému slovu se dostal také Fila. Po změně stran pokračoval tlak domácích a branku oslavil Tiéhi, v nastaveném čase pak také Ewerton s Traorem.

Sparta potřebovala po bezbrankové remíze v Norsku uspět a od úvodních minut se zdálo, že by se to mohlo podařit. Zrazovala ji ale přesnost v koncovce, což osmělovalo Viking. Ve 42. minutě letenský tým poslal do vedení Zelený, ale jen o chvíli později přišla odpověď z kopaček Vevatneho.

Po změně stran začali domácí mnohem více zlobit, zatímco Sparta si nedokázala vypracovat žádnou výraznější šanci. Když už se zdálo, že duel bude směřovat do prodloužení, přišla trestuhodná chyba od Hancka, který se nedomluvil s Holcem. Nabídnutou šanci využil Traoré, který rozhodl o vyřazení českého klubu.

Odvety 2. předkola Konferenční ligy:

Slavia - St Joseph's 7:0 (4:0)Branky: 18. a 29. Olayinka, 20. Jurečka, 34. Fila, 48. Tiéhi, 93. Ewerton, 94. Traore

Viking - Sparta 1:2 (1:1)Branky: 45. Vevatne, 92. Traore - 43. Zelený