eFotbal

Slavia je pro mladé hráče z Nigérie vysněným týmem, hlásí Usor. Sor mu věří, Olayinka přichází s cennými radami

Slavia je pro mladé hráče z Nigérie vysněným týmem, hlásí Usor. Sor mu věří, Olayinka přichází s cennými radami
Slavia je pro mladé hráče z Nigérie vysněným týmem, hlásí Usor. Sor mu věří, Olayinka přichází s cennými radamiFlashscore
Dvacetiletý nigerijský křídelník Moses Usor si udělal za půl roku v béčku Slavie takové jméno, že s ním sešívané "S" podepsalo kontrakt až do roku 2025.
Reklama
Reklama

Ve Vršovicích s ním evidentně počítají, což dokládá jak skutečnost, že ochutnal na 11 minut už i slavné pražské derby, tak fakt, že si ho hlavní kouč Jindřich Trpišovský vzal na soustředění do rakouského Aigenu.

Třeba už si klient agenta Daniela Smejkala z IFM-M druhou ligu pod Martinem Hyským vůbec nezahraje a týkat se ho bude výhradně první tým. "Cítím se skvěle. Jsem šťastný, protože byl můj sen hrát po boku mých spoluhráčů Yiry Sora a Petera Olayinky. Jsem moc rád, že tu můžu být s nimi. Yira je jako můj bratr. Roky jsme spolu hráli v Nigérii a teď jsme se tady zase sešli. Je dobré být s nimi v týmu, dělá mi to radost. Slavia je pro mladé hráče z Nigérie vysněným týmem," uvedl na webu slavia.cz perspektivní mladík, jenž rezervě pomohl svými šesti přesnými zásahy a třemi asistencemi v devíti startech vystřílet prvenství v ČFL.

S ostřílenějšími kolegy ostatně tráví dost času. "Rozumíme si. Když jsem přišel na první trénink s áčkem, tak mi Yira Sor říkal, že mi věří. Dřív jsme spolu hráli, takže zná můj styl hry. Peter Olayinka mi radil, jak získat víc síly a zlepšit techniku. Říkal mi, co by po mně trenéři mohli chtít a co by se mi mohlo hodit. Byl jsem moc rád, že mi pomohli, poděkoval jsem jim a měl radost, co všechno mi řekli. Já to všechno zkouším pobrat, poslouchat jejich rady. Moc si toho vážím," zaznělo z úst křídla.

Pobyt v áčku si mimořádně užívá. "Je to skvělý pocit, protože hrát za Slavii, obzvlášť za A-tým, je můj sen. Jsem šťastný, mezi kluky se cítím dobře. Je to spousta výborných hráčů, se kterými můžu hrát, zlepšovat se. Je za tím spousta tvrdé práce a odhodlání. Přišel jsem se prosadit a povedlo se mi to. Jsem taky šťastný, že ze mě měli radost i fanoušci, já měl radost z nich. Jsem vděčný všem lidem, kteří mě podporují," přidal na stránkách slavia.cz rychlonohý levák, jenž ovšem nastupuje na pravém křídle.

Jaký bude jeho cíl pro zbytek roku 2022? "Chci, aby se mnou byli trenéři spokojení, aby mě příští sezonu mohli naplno pozvat do týmu. Aby na mě Slavia byla pyšná, udělám všechno pro to, aby tu na mě mohli být hrdí. Ještě bych chtěl poděkovat všem fanouškům, trenérovi a hráčům B-týmu, vzali mě mezi sebe, hodně si toho cením," zakončil na slavia.cz Usor.

Nahoře mě drží trénink, přiznává Petržela. Svědík by mu klidně ulevil, ale veterán této možnosti ještě nevyužil...

Zdroj: slavia.cz