eFotbal

Slavia potřebuje sehnat kanonýra. Přijde Bóženík, Pulkrab nebo Kliment?

Slavia potřebuje sehnat kanonýra. Přijde Bóženík, Pulkrab nebo Kliment?
Slavia potřebuje sehnat kanonýra. Přijde Bóženík, Pulkrab nebo Kliment?Flashscore
Hledá se střelec. Takový, co splní dvě základní kritéria. Bude dřít pro tým a ještě k tomu pravidelně dávat góly. Že není úplně lehké tyto dva aspekty propojit, o tom svědčí příklad Stanislava Tecla. Zkušeného útočníka, který by se na hřišti pro svůj mančaft sice rozkrájel, mašina na branky to však rozhodně není. I proto mu ve Slavii téměř jistě přibude další výrazný konkurent. Zvlášť když Michael Krmenčík zmizel z klubu bez fanfár. O kom všem se spekuluje, že by Krmelce mohl v kádru nahradit?
Reklama
Reklama

Róbert Bóženík (22 let, Feyenoord Rotterdam) Jak minulý týden informoval Deník Sport, vedení Slavie loví ve slovenských vodách. Na hostování s opcí by totiž rádo přivedlo talentovaného útočníka Róberta Bóženíka. Teprve dvaadvacetiletého reprezentanta, který minulou sezonu hrál za německý Düsseldorf, jeho hráčská práva ale patří Feyenoordu Rotterdam. Tedy nizozemskému katu sešívaných, jenž však o něj nejeví zájem. Toho chtějí využít v kancelářích Slavie, kde mu už připravují hostování s opcí. Přednosti? Rychlost, skvělé fyzické dispozice. Zároveň ho ale sráží slabá produktivita. Ve 20 utkáních druhé německé ligy totiž skóroval jen dvakrát.

Matěj Pulkrab (25 let, AC Sparta Praha) Těsně před podpisem by pak měl být jeden třaskavý přesun v rámci Vltavy. Ze Sparty do Slavie se totiž rozhodl vydat Matěj Pulkrab. Spolehlivý zakončovatel do vápna, jemuž už na Letné přestala vonět pozice žolíka. Také hledá novou výzvu, což mise v Edenu rozhodně splňuje. Otázkou je, jak ho přijmou fanoušci. A také zda má na to stát se ve Slavii útočníkem číslo jedna. V uplynulém ročníku nejvyšší české soutěže nastoupil do 19 zápasů a vstřelil v nich 7 gólů.

Jan Kliment (28 let, Wisla Krakow) V Edenu řeší i možnost, že by do zaměstnaneckého poměru přivedli Jana Klimenta. Fotbalového elegána, který loni střelecky explodoval v dresu Slovácka, za které v druhé polovině roku vstřelil osm gólů. Pak jako volný hráč zamířil do polské Wisly Krakow, díru do světa tam ale vážně neudělal. Ve 22 zápasech vstřelil jen dva góly a po sestupu o patro níž si hledá další působiště. Favoritem na jeho získání je Plzeň, situaci ale sondují i obě pražská „S“.

Fortune Bassey (23 let, Ferencváros Budapešť) Vzpomínáte na loňský podzim, v nichž Fortune Bassey působil v dresu Českých Budějovic jako dokonalé zjevení? Za 19 zápasů nastřílel 9 gólů a nejen David Horejš přesvědčivě tvrdil, že takového hráče v Dynamu ještě neviděl. Proto nepřekvapilo, že po životní půlsezoně měnil dravý Nigerijec dres. Jihočeský kraj vyměnil za Ferencváros Budapešť, dlouho ho kolem něj ale kroužila i Slavia. Tu by mohl zajímat i teď, byť jaro v Maďarsku mu podle představ nevyšlo. Většinu času strávil na lavičce, i tak ale dokázal dvakrát skórovat.

Milan Škoda (36 let, FK Mladá Boleslav) Byť se to nezdá příliš pravděpodobné, úplně vyloučit se nedá ani to, že Slavia zkusí znovu sáhnout po starém známém. Tedy po ofenzivním veterénovi Milanu Škodovi. Klubové legendě, jež ve Vršovicích byla dlouho kapitánem a střílela tam jeden gól za druhým. Pak se Škoda vydal do Turecka a minulý ročník hrál v Mladé Boleslavi, za kterou dal šest gólů. Po nástupu kouče Pavla Hoftycha každopádně přišel o pozici prvního útočníka, s čímž nemůže být spokojený. Zvlášť když se v zimě mohl vrátit do Slavie. Ani tam by v základu sice asi nehrál, byl by ale zpátky tam, kde se cítil vždycky nejlépe. Jak by se rozhodl, kdyby mu laso z Edenu přiletělo znovu?