eFotbal

Slavia si o finále zahraje další pražské derby se Spartou, Plzeň do něj poslal ve druhé půli Havel

Slavia si o finále zahraje další pražské derby se Spartou, Plzeň do něj poslal ve druhé půli Havel
Slavia si o finále zahraje další pražské derby se Spartou, Plzeň do něj poslal ve druhé půli HavelFlashscore
Sešívané "S", kterému chybí k jistotě třetího ligového primátu v řadě pouhý bod, se dostalo do čtvrtfinálové fáze domácího poháru poté, co zastavilo druholigovou Duklu i třetiligové Karlovy Vary.
Reklama
Reklama

Sigma měla cestu mezi nejlepších osm klubů soutěže o něco náročnější, neboť musela zastavit hned tři soupeře. Po Petřkovicích a Domažlicích ji ale nezaskočili ani vršovičtí Klokani.

Na hanáckém Andrově stadionu byli favoritem hosté, kteří s olomouckou družinou, jíž poslední dubnovou středu chyběli Yunis, Slaměna, Greššák, Zahradníček i Vepřek, naposledy prohráli na podzim 2015 a od té doby zaznamenali pět výher a tři remízové výsledky. 

Jindřich Trpišovský udělal oproti poslednímu zápasu tři změny v základní sestavě. Jako první mohl jít do vedení jeho výběr. To by však nesměl Nizozemec Van Buren napálit míč jen do olomouckého břevna.

Červenobílí si však spravili chuť těsně před koncem prvního dějství, když se podařilo skórovat nejlepšímu střelci ligy Kuchtovi, jenž při napadání obral o míč chybujícího brankáře Mandouse a před dobíhajícími obránci zakončoval do prázdné svatyně Sigmy.

Zhruba deset minut po změně stran prošel olomouckou obranou rychlonohý Masopust, jenž v šestnáctce vybídl k trefě kolegu Stanciua, jenž lídrovi ligy zajistil dvougólové vedení.

Když pak pokořil Mandouse po vybídnutí Masopusta také Ševčík, jenž se zapsal do střelecké listiny z úhlu, Slavia již věděla, že se pomalu může připravovat na 5. května a letenské semifinále poháru se Spartou.

Semifinálový duel mezi Plzní a Teplicemi v prvním poločase branku nenabídl, ačkoliv aktivnějším celkem byli domácí. Svěřenci slovenského kouče Adriána Guľy si vypracovali několik zajímavých příležitostí, ale v koncovce se trápili. Na druhé straně se ke střeleckému pokusu dostal Radosta, ale jeho střela mířila jen doprostřed brány.

Po změně stran Viktoriáni i nadále pokračovali v aktivní hře a hrálo se prakticky na jednu bránu. Gólových šancí ale opět příliš nepřišlo, neboť se Teplice soustředili na pečlivou defenzivu.

V 76. minutě se ale domácí přeci jen dočkali, když Káčer našel skvělým centrem Ondráška, který trefil pouze pravou tyč. Odražený míč ale za brankovou čáru umístil po dorážce Havel. Západočeský klub hubený náskok udržel, a tak může vyhlížet, který z pražských „S“ mu přisoudí druhé semifinále.

MOL Cup - čtvrtfinálový duel:

SK Sigma Olomouc - SK Slavia Praha 0:3 (0:1)Branky: 45. Kuchta, 56. Stanciu, 60. Ševčík. ŽK: Poulolo, Zmrzlý. Rozhodčí: Marek – Podaný, Dobrovolný.

Sigma: A. Mandous - M. Sladký, R. Hubník (46. V. Beneš), F. Poulolo, O. Zmrzlý - M. Hála (63. J. Mihalík), R. Breite, K. Daněk (82. P. Zifčák), D. Houska, P. González (63. J. Šíp) - M. Nešpor (63. M. Chytil)

Slavia: O. Kolář - L. Masopust, O. Kúdela, D. Zima (71. S. Deli), J. Bořil - M. Van Buren (61. J. Hromada), T. Holeš (71. I. Traoré), N. Stanciu (76. O. Lingr), P. Ševčík, M. Oscar - J. Kuchta (60. S. Tecl)

MOL Cup - semifinálový duel:

Viktoria Plzeň - FK Teplice 1:0 (0:0)Branka: 76. Havel. Rozhodčí: Orel - Flimmel, Vaňkát - Hocek (video). ŽK: Kopic - Mareček. Bez diváků.

Plzeň: Staněk - Havel, Kaša, Brabec, Hybš - Káčer, Kalvach, Šulc (90. Hořava) - Ba Loua (80. Mihálik), Beauguel (70. Ondrášek), Falta (46. Kopic). Trenér: Guľa.

Teplice: Grigar - Vondrášek (65. Vukadinovič), Knapík, Mazuch, Droehnle (78. Kodad) - Mareček, Jukl (83. Kováč), Ljevakovič (83. Šup) - Hyčka, Moulis, Radosta (65. Černý). Trenér: R. Kučera.

Tvrdík: Hygienické opatření neumožňuje prodej lístků, budeme mířit na skupinu 9000 permanentkářů