eFotbal

Slavia si vyšlápla na polského mistra, Douděra zvládl roli rozhodčího, pak asistoval Burenovi

Slavia si vyšlápla na polského mistra, Douděra zvládl roli rozhodčího, pak asistoval Burenovi
Slavia si vyšlápla na polského mistra, Douděra zvládl roli rozhodčího, pak asistoval BurenoviFlashscore
Fotbalisté Slavie v prvním utkání letní přípravy na úvod soustředění v Rakousku porazili úřadujícího polského mistra Čenstochovou 2:1. Obě branky Pražanů ve Welsu vstřelil Mick van Buren. Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského se ještě dnes (2. 7. 2023) od 18 hodin utkají s Maccabi Haifa.
Reklama
Reklama

Zápas v Huber Areně začal bizarní situací. V desáté minutě dostal záložník Rakówa Giannis Papanikolau červenou kartu zřejmě za urážky rozhodčího, který utkání ukončil a spolu s asistenty odešel ze hřiště. Mužstva se ale domluvila, že duel dohrají v plném počtu hráčů a s novými sudími. Roli hlavního arbitra zaujal manažer Čenstochové s rozhodcovskou licencí. Na čarách byli hráči obou týmů, za Slavii David Douděra a po změně stran Jan Sirotník.

Všechny góly padly až ve druhém poločase. Nejprve si v 53. minutě vstřelil vlastní branku po smolném odrazu Nigerijec Muhamed Tijani. Letní ofenzivní posila z Ostravy nastoupila s kapitánskou páskou. V 64. minutě srovnal Van Buren a nizozemský útočník po velkém tlaku Slavie těsně před koncem dokonal obrat českého vicemistra.

Přípravná fotbalová utkání ve Welsu (Rakousko): Slavia Praha - Raków Čenstochová 2:1 (0:0) Branky: 64. a 90.+1 Van Buren - 53. vlastní Tijani. ČK: 10. Papanikolau (Čenstochová). Sestava Slavie: Kolář - Masopust (66. Douděra), Bořil, Ogbu, Konečný - Dominik Pech (45.+6 Holeš), Oscar, Provod (77. Beran) - Lingr (77. Šmiga), Tijani (57. Jurečka), Van Buren. Trenér: Trpišovský.

18:00 Slavia - Maccabi Haifa