eFotbal

Slavia vstoupila do Ligy mistryň debaklem, od Lyonu dostala devět branek

Slavia vstoupila do Ligy mistryň debaklem, od Lyonu dostala devět branek
Slavia vstoupila do Ligy mistryň debaklem, od Lyonu dostala devět branekFlashscore
Slavia v úvodním utkání základní skupiny Ligy mistryň podlehla v úterý večer ve vršovickém Edenu francouzským šampionkám z Lyonu vysoko 0:9. Osminásobné vítězky soutěže rozhodly o svém triumfu šesti góly v první půli. Ve druhém utkání skupiny B vyhrál norský Brann 2:1 na hřišti rakouského St. Pöltenu.
Reklama
Reklama

Trenér Pražanek Karel Piták čekal pochopitelně těžké utkání a musel počítat s tím, že budou jeho svěřenkyně pod tlakem. Realita však nejspíše překonala nejčernější představy sešívaných. Už do poločasu inkasovaly slávistiky šest branek a na konci jim hrozila pozupná desítka. Nakonec se skóre zastavilo na výsledku 0:9. 

Lyon se v Edenu ujal vedení už ve třetí minutě, kdy zakončila pohlednou kombinační akci Däbritzová. Francouzské šampionky přidaly další čtyři branky od 14. do 24. minuty. Na trefy Van de Donkové a Gillesové navázaly shodně hlavou Le Sommerová a Dianiová, jež se prosadila i v závěru první půle po rohovém kopu.

Nejúspěšnější tým historie Ligy mistryň, který elitní soutěž ovládl osmkrát mezi lety 2011 až 2022 a na kontě má deset finálových účastí, přidal po změně stran další tři góly. Po hodině hry proměnila penaltu Hegerbergová a vzápětí přidala osmý zásah střídající Majriová. Skóre uzavřela v 80. minutě druhou brankou v zápase Gillesová.

Svěřenkyně kouče Karla Pitáka čeká další utkání příští týden ve středu v Bergenu proti Brannu. Do jarního čtvrtfinále postoupí první dva celky z každé ze čtyř skupin.

Liga mistryň - 1. kolo:

Skupina B:Slavia Praha - Lyon 0:9 (0:6)Branky: 17. a 80. Gillesová, 24. a 45. Dianiová, 3. Däbritzová, 14. Van de Donková, 21. Le Sommerová, 60. Hegerbergová z pen., 62. Majriová.Sestava Slavie: Lukášová - Veselá (46. Šlajsová), Keeneová, Bartovičová, Xiaová - Šurnovská (69. Bendová), McLaughlinová - Stackpoleová (69. Nekesaová), Černá, Khýrová (46. Morávková) - Růžičková (81. Divišová). Trenér: Piták.

St. Pölten - Brann 1:2 (0:0)