eFotbal

Slavné letní návraty. Které hvězdy nejsou pověrčivé a vstoupily podruhé do stejné řeky?

Slavné letní návraty. Které hvězdy nejsou pověrčivé a vstoupily podruhé do stejné řeky?
Slavné letní návraty. Které hvězdy nejsou pověrčivé a vstoupily podruhé do stejné řeky?Flashscore
Letošní letní přestupové okno nabídlo celou řadu překvapivých momentů. Očekávané šetření i ze strany nejzvučnějších klubů se tak nějak nekonalo, především pak u ostrovních gigantů. V uplynulých týdnech jsme byli svědky celé řady neuvěřitelných návratů, které se mnozí ani neodvážili tipovat. Ne všechny hvězdy jsou pověrčivé a vstoupit podruhé do stejné řeky jim nedělá problémy. O která jména jde?
Reklama
Reklama
4) Ashley Young (Aston Villa)

Poměrně slušný mediální humbuk vyvolal návrat Erica Garcíi na Camp Nou, ale zastíněn byl návratem Ashleye Younga do Aston Villy. Produkt mládežnické akademie Watfordu působil na této adrese již v letech 2007 až 2011, než jej pro svůj záměr ukořistil Manchester United. Mnohonásobný anglický reprezentant naposledy působil v Interu Milán, odkud se vrátil do dobře známého a vyzkoušeného prostředí.

3) Antoine Griezmann (Atlético Madrid)

Vinou šetření přišla letos Barcelona o dvě velká ofenzivní jména. Zatímco Lionel Messi vyslyšel volání z PSG, francouzský útočník Antoine Griezmann byl zapůjčen do Madridu, odkud na Camp Nou přišel. Poslední dva roky v barvách katalánského celku se mu příliš nedařilo, proto by se rád vrátil ke své bývalé formě, kterou v Atlétiku měl. Ve hře je i trvalý přesun příští rok, pokud bude klub ze španělské metropole ochoten zaplatit 40 milionů eur.

2) Romelu Lukaku (Chelsea)

Osmadvacetiletý belgický legionář má kariéru čítající vzestupy a pády. Poslední angažmá v Interu Milán však bylo ryzího rázu, proto jej do svých řad povolala londýnská Chelsea. Svou touhu podpořila téměř 100 miliony liber, aby se mohl Lukaku na Stamford Bridge vrátit. Kouč Tuchel si od něj slibuje gólové hody, stejně jako tomu bylo na San Siru či v národních barvách Belgie. Zatímco během prvního angažmá v Chelsea příliš prostoru nedostal, nyní by měl být klíčovou tváří týmu.

1) Cristiano Ronaldo (Manchester United)

Pokud bychom to hráli jen na nostalgické návraty, museli bychom zmínit také přesun Gigi Buffona z Juventusu do Parmy.  Největším návratem tohoto léta se však jeví přesun Cristiana Ronalda na Old Trafford. Portugalský kanonýr se po letech vrací do Manchesteru United, aby Rudým ďáblům pomohl k zisku triumfu v Premier League. Pětinásobný držitel Zlatého míče hledal novou výzvu, kterou mu již zázemí v Juventusu nenabízelo.

Zdroj: sportskeeda.com