eFotbal

Slot měl náročný úvodní den v Liverpoolu. O přestup jej ihned požádal krajan

Slot měl náročný úvodní den v Liverpoolu. O přestup jej ihned požádal krajan
Slot měl náročný úvodní den v Liverpoolu. O přestup jej ihned požádal krajanFlashscore
Nový nizozemský trenér Liverpoolu Arne Slot měl hned v první den svého angažmá na Anfieldu pořádné starosti. O odchod z klubu jej požádal obránce Sepp van den Berg.
Reklama
Reklama

První den v nové práci a hned jedna žádost o odchod. Arne Slot měl na úvod poměrně záživný pohovor se svým krajanem Seppem van den Bergem, který uplynulou sezonu strávil na hostování v bundesligové Mohuči.

Dvaadvacetiletý obránce prožil poměrně průlomový ročník. Odehrál třiatřicet utkání, vstřelil tři branky a byl klíčovou postavou defenzivy nakonec třináctého celku bundesligové tabulky.

Van den Berg přišel do Liverpoolu před čtyřmi lety ze Zwolle, za první tým ale odehrál jen čtyři pohárová utkání. Hostoval v Prestonu, Schalke a právě v Mohuči, podle The Athletic a nizozemských médií už ale na další hostování jít nechce.

Liverpool na Hancka nezaútočí. V Anglii ale píší o zájmu nováčka, svou roli může sehrát i Chelsea

Dle The Athletic je Liverpool ochoten beka prodat za 20 milionů liber, holandský De Telegraaf poté dokonce uvádí, že hráč požádal vedení Liverpoolu o okamžitý odchod sám.

"Věděl jsem, že se nemohu ihned ze Zwolle dostat do prvního týmu Liverpoolu. Mohl jsem zůstat v týmu ještě rok, nebo dva navíc, ale chtěl jsem hrát za každou cenu. Požadoval jsem, abych mohl jít hostovat. A myslím, že fyzicky jsem udělal velký pokrok," řekl Van den Berg pro zmíněný list.

"Měl jsem dobrý rozhovor s vedením. Pochopil jsem po hostování v Prestonu, že nebudu hrát místo Van Dijka, Matipa nebo Konatého. Ale myslel jsem, že můžu být hned za nimi. Když jsem znovu nedostal příležitost, řekl jsem, že chci odejít. Liverpool do mě nevložil důvěru, ale chtěl bránit mé budoucnosti," pokračoval Nizozemec, který by se tak rád vrátil do Bundesligy.

"Chci hrát každý týden a dál se rozvíjet. V Německu si to užívám. 70 tisíc lidí v Dortmundu, proti Bayernu Mnichov s Harrym Kanem v týmu, Stuttgart, Lipsko, Leverkusen. Každý týden je skvělý," dodal Sepp van den Berg.

Je tedy jasné, že pokud Arne Slot v nejbližších týdnech nezařadí Seppa van den Berga do prvního týmu, bude se velmi brzy jednat o definitivním odchodu hráče z Anfieldu.