eFotbal

Slovácko odměnilo první smlouvou góly překypující naději z dorostu. Je otázka času, kdy si připíše starty v lize, tvrdí Šumulikoski

Slovácko odměnilo první smlouvou góly překypující naději z dorostu. Je otázka času, kdy si připíše starty v lize, tvrdí Šumulikoski
Slovácko odměnilo první smlouvou góly překypující naději z dorostu. Je otázka času, kdy si připíše starty v lize, tvrdí ŠumulikoskiFlashscore
Byť má první tým Slovácka nejstarší kádr FORTUNA:LIGY, na Městském stadionu Miroslava Valenty myslí i na budoucnost. Také proto se tamní představitelé dohodli na první profesionální smlouvě s nejlepším střelcem dorosteneckého mužstva (U19) Lukášem Novotným.
Reklama
Reklama

Ofenzivní talent se Slovácku upsal i na příští tři roky a vedení doufá, že bude pokračovat v kanonádě.

V tomto ročníku dorostenecké ligy nastoupil jen do čtrnácti duelů, ale i tak se mu podařilo vsítit 18 branek a i když je mu teprve sedmnáct let, je bezkonkurenčně nejlepším střelcem svého klubu a druhým nejlepším kanonýrem celé soutěže.

Třetí liga míří do finiše. V Čechách bude drama, sezona se drolí Slavii, do druhé ligy míří béčko Baníku

"I přes svůj mladý věk Lukáš dokazuje, že je schopný střílet branky i ve starší kategorii. V sedmnácti letech je nejlepším střelcem týmu Slovácka kategorie U19 a druhým nejlepším střelcem celé dorostenecké ligové soutěže," připomněl sportovní ředitel Veliče Šumulikoski, jehož vyjádření nabídl web fcslovacko.cz.

"Odměnou mu je nejen první profesionální smlouva, ale již nakoukl i do kabiny A-týmu. Pokud na sobě bude dál tvrdě pracovat a nepoleví ve své snaze, tak je jen otázka času, kdy si připíše i první ligové starty,“ doplnil funkcionář.

V dobíhajícím ročníku se nyní šestý tým soutěže spoléhal na základě rozhodnutí končícího kouče Martina Svědíka zejména na čtyřlístek Mihálik, Kvasina, Vecheta a Cicilia, ovšem žádná vyložená gólová hitparáda to nebyla. Nejlepší z nich zaznamenal pouhé tři branky.

Brno v začarovaném kruhu. Vábí potenciální vlastníky nikoliv fotbal, ale stavba stadionu? Řezníček by končit neměl