eFotbal

Slovan B? Nepostoupit do ČFL by byla obrovská škoda, ale trhat hlavy mladíkům v případě neúspěchu nikdo nebude

Slovan B? Nepostoupit do ČFL by byla obrovská škoda, ale trhat hlavy mladíkům v případě neúspěchu nikdo nebude
Slovan B? Nepostoupit do ČFL by byla obrovská škoda, ale trhat hlavy mladíkům v případě neúspěchu nikdo nebudeFlashscore
Rezerva Slovanu Liberec za sebou v Divizi C nemá špatný podzim. Po patnácti duelech se podještědské béčko vyhřívá na první pozici s tříbodovým náskokem na druhé Hlinsko.
Reklama
Reklama

Dopomohla k tomu bilance jedenácti výher, tří remíz a pouze jedné prohry, to vše při skóre 43:12, což nabízí vizitku nejlepšího útoku i obrany celé soutěže.

Půjde za postupem do ČFL? Podle trenéra Josefa Petříka je pro trenérský štáb ještě daleko větší odměnou to, kdyby se některým klukům podařilo dostat do A-týmu, jemuž velí Luboš Kozel.

Dílčí cíle pro jaro jsou ale dané již ve velkém předstihu. "Tvrdit, že v tuto chvíli nehrajeme o postup a není to cíl, by byla hloupost. Tým je postavený na mladých klucích. Nepostoupit by byla obrovská škoda, ale trhat jim za to hlavu a vytvářet na ně tlak by bylo kontraproduktivní. Pro nás bude cílem rozvíjet kluky dál, dávat šanci mladším hráčům a daleko větší odměna bude, když se jeden dva tři z nich dostanou do áčka a budou moct rozdávat radost na ligových pažitech. To je hlavní cíl béčka. A měl by takový být. Je jedno, jestli se to děje v ČFL, nebo Divizi. Z ČFL je samozřejmě do ligy blíž, soutěž je o dost kvalitnější a pro nás je složité se soustředit na každých 15 utkání, když některé týmy nejsou tak kvalitní a kulturu hry nemají až takovou. V ČFL bychom byli daleko koncentrovanější, každopádně se s tím snažíme pracovat a hráčům vysvětlovat, že každý zápas je o tři body," uvedl na webu fcslovanliberec.cz odborník ze stadionu U Nisy.

Na konci podzimu chyběl libereckému béčku kvůli zranění třicetiletý forvard Vojtěch Hadaščok, který v minulosti prvním týmem Slovanu prošel a zahrál si také za Hradec Králové, Viktorii Žižkov, Příbram, Vlašim, Duklu nebo Přepeře.

Protože jeho podzimních devět tref pomohlo zařídit celou řadu bodů, absence byla znát. Bude k dispozici již od prvních jarních kol? "Zažil dost smolný podzim. Přišel o zub v posledním přípravném utkání, pak si v Ústí nad Orlicí natrhl vaz v kotníku, proti Benátkám doma nastoupil pod prášky, chtěl pomoct klukům. Bohužel v zápase utrpěl pětinásobnou zlomeninu v obličeji. Šel na operaci a pomalu začíná s individuálním tréninkem a zatěžováním. Má ještě drobný problém s kolenem, během zimní přípravy nebude asi využíván na sto procent, ale věříme, že na jaro bude dobře připravený. A nic nebude bránit tomu, aby normálně hrál," zakončil optimismem nešetřící Petřík.

Čtrnácté místo pro nás není dostatečné, míní Pelta. Horejše ale podrží, s předváděnou hrou je totiž spokojen