eFotbal

Smetana se dočkal: Takács opouští Eden a míří hostovat do Ostravy

Smetana se dočkal: Takács opouští Eden a míří hostovat do Ostravy
Smetana se dočkal: Takács opouští Eden a míří hostovat do OstravyFlashscore
Slávistický univerzál byl jednou z takříkajíc vysněných posil ostravského vedení. Jeho příchod se nicméně přes čilý ruch a “intenzivní obchodní výměnu” na linii Praha 10 - Severomoravský kraj podařilo opravdu realizovat až v poslední možnou chvíli.
Reklama
Reklama

Pětadvacetiletý defenzivní univerzál Ladislav Takács odehraje jarní část soutěže v Baníku Ostrava. Míři tam na hostování s opcí, která dává Baníku možnost realizovat v budoucnosti přestup. Opačným směrem naopak putuje osmnáctiletý útočník Daniel Šmiga, který pro tuto chvíli posílí slávistické béčko. Jedná se už o druhou výměnu mezi aktuálně prvním a čtvrtým týmem tabulky. Už v lednu  mezi Slavii a Baníkem došlo k transakci, v jejímž rámci do Slavie putoval nigerijský ofenzivní hráč Yira Sor, přičemž opačným směrem vedle finační kompenzace ve spekulované výši 30 milionů korin šel na hostování krajní záložník Ubong Ekpai. 

„Laca trápily během podzimu zdravotní problémy, proto měl těžké se naplno probojovat do užšího kádru. I tak ale v zápasech, ve kterých za Slavii nastoupil, potvrdil, že má kvalitu. Přejeme mu na hostování hodně štěstí,“ komentoval transfer pro web Slavie  sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek. pro Baník, který poslední den českých přestupů získal i z Plzně na hostování záložníka Dominika Jánoška, šlo o dlouho “vysněný” přestup. O zájmu sportovního vedení Baníku o teplického rodáka se dlouho uvažovalo. “Je to hráč, který byl platným článkem sestavy Slavie v době její velké dominance, hrál těžká pohárová utkání včetně Ligy mistrů a na to, že má teprve pětadvacet let, působí v nejvyšší soutěži už devátou sezonu a na svůj věk je velmi zkušený. Je navíc stejně dobře využitelný jako stoper i jako defenzivní střední záložník,“ uvedl pro stránky Baníku sportovní ředitel klubu Alois Grussmann s tím, že Takács, který je aktuálně zraněný by brzo měl zahájit tréninkový proces.

Ze strany Slavie nešlo v poslední den o jediný transfer. Její kádr opustil i perspektivní osmnáctiletý střední obránce Filip Prebsl, který zamířil na osmnáctiměsíční hostování (bez opce) do další dlouhodobě prověřené destinace a totiž do Liberce. Tam se potká s dalšími dvěma exslávisty: hostujícím útočníkem Denisem Alijagičem a přestoupivším křídelním hráčem Denisem Višinským.

zdroj: slavia.cz/fcb.cz