eFotbal

Smolař roku? Američan utratil úspory za cestu do Anglie, kde chtěl vidět tým z desáté ligy. Neuvěříte, jak to dopadlo

Smolař roku? Američan utratil úspory za cestu do Anglie, kde chtěl vidět tým z desáté ligy. Neuvěříte, jak to dopadlo
Smolař roku? Američan utratil úspory za cestu do Anglie, kde chtěl vidět tým z desáté ligy. Neuvěříte, jak to dopadloFlashscore
Neuvěřitelný příběh s nešťastným koncem je hitem Anglie. Fanoušek z USA Ian Webb utratil 4500 liber, aby vzal manželku na zápas tamního neligového týmu. Chtěl sledovat v akci mužstvo, s kterým hrál počítačovou hru Football Manager. Jeho milovaný Wakefield AFC však v akci neviděl. Na cestu šetřil více než rok. „Chtěl jsem vidět v reálu tým, s kterým jsem hrál hru,“ líčí v příběhu, kterého si všiml list The Sun fanoušek z USA. Neskrývá ale, že začne šetřit znovu a sen si splní v budoucnu.
Reklama
Reklama

Nejslavnější anglické kluby mají spousty příznivců po celém světě, na tom není nic divného. Jenže aby pozornost poutal Wakefield, který se nachází jižně od Leedsu ve West Yorkshire a hraje až v desáté nejvyšší soutěži v Anglii, z toho byl na Ostrovech hotový poprask. Na jeho zápas vyrazil Ian, fanoušek z Chattanooga v americkém Tennessee.

Celý příběh začal tím, že si Ian koupil Football Manager a začal být hrou „posedlý“. S tím se svěřil v rozhovoru pro Daily Star. „Říkal jsem si, jaké je největší město v Anglii bez profesionálního týmu,“ svěřil se, jak všechno odstartovalo. Zadal proto svůj požadavek do vyhledávače. „A objevil se Wakefield. Viděl jsem, že tam byl tým, který byl poloprofesionální a byl založen v roce 2019,“ líčil nadšeně.

Svého nápadu vidět tým v akci se nehodlal vzdát. Přesvědčil manželku a v říjnu vyrazili na cestu do Anglie. Musel ale slíbit, že se podívají i do Londýna. Vše jej stálo 4500 liber, na cestu šetřil přes rok. Na Ostrovy pár dorazil bez problémů, ale pak se vysněný plán začal hroutit. První utkání na stadionu Be Well Support se 21. října nehrálo z administrativních důvodů. Soupeř Wakefieldu nečekaně postoupil v pohárové soutěži, a tak se zmíněný duel odložil.

Fyzická i psychická rekonvalescence kapitána Chelsea začala. Procedura bude tentokrát trošku delší...

Špatná zpráva pár zaskočila, ale připravený byl ještě záložní plán B. O tři dny později měl hrát Wakefield další duel, jenže nešťastník Ian měl prostě smůlu. Tentokrát se nehrálo kvůli přívalovému dešti a podmáčenému terénu. „Byl jsem zdrcený. Bylo mi zle od žaludku. Většinu dne silně pršelo, takže se zklamání postupem dne zvětšovalo. Když pršelo víc a víc, věděl jsem, že zápas odloží,“ svěřil se.

S těžkým srdcem zprávu oznámil manželce. „Byly tam velké emoce, ale museli jsme to překonat,“ vzpomínal Američan. „Nikdo nemohl tušit, že naše plány nevyjdou. Připravené jsme to měli dobře,“ konstatoval smutně s tím, že se na stadion klubu přece jenom podíval v rámci prohlídky. Následně prohlásil, že se pokusí na Ostrovy v budoucnu vydat znovu.

„V Americe máme velké stadiony pro osmdesát tisíc fanoušků. Je vzrušující být na obrovském a zaplněném stadionu. Atmosféra je elektrizující. Hodně je to ale také o obchodu, kdy se řeší, kolik stojí lístek a kolik klub vydělal,“ svěřil se Američan. „Na Wakefieldu mě lákal ten autentický zážitek. Určitě se za pár let pokusím do Anglie vrátit, abych si splnil sen. Fajn by bylo, kdyby šlo o nějaký klíčový zápas, třeba o postup. To by bylo něco neuvěřitelně vzrušujícího."