eFotbal

Sommera se nevzdáme, odmítl Mönchengladbach nabídky z Mnichova. Bayernu tak stále chybí náhrada za Neuera

Sommera se nevzdáme, odmítl Mönchengladbach nabídky z Mnichova. Bayernu tak stále chybí náhrada za Neuera
Sommera se nevzdáme, odmítl Mönchengladbach nabídky z Mnichova. Bayernu tak stále chybí náhrada za NeueraFlashscore
Jasnou brankářskou jedničkou Bayernu Mnichov je už více než 11 let velezkušený Manuel Neuer, jenže teď ho až do konce sezony vyřadilo ze hry zranění. Mnichovský velkoklub tak nutně potřebuje náhradu a vyhlédl si dlouholetou oporu Borussie Mönchengladbach Yanna Sommera. Ten by se nové výzvy nebál, proti je ale vedení jeho současného zaměstnavatele.
Reklama
Reklama

O Sommerovi jako nové posile do brány bundesligového hegemona se mluví už dlouho a podle německých médií se už švýcarský gólman, kterému v létě končí smlouva, s Bayernem domluvil.

V Bayernu by mohl čtyřiatřicetiletý Sommer bojovat o ty nejvyšší mety. Bayern vede ligu a ve hře je i v Lize mistrů a v domácím poháru. V létě by se navíc mohl pokusit utkat se s Neuerem o trvalý post jedničky i po jeho návratu.

Jenže chybí to nejdůležitější – aby přestup schválil Mönchengladbach. Vedení osmého celku tabulky ovšem nechce o odchodu své opory slyšet.

"Yanna Sommera se nevzdáme. Tak jsme to Bayernu řekli," svěřil se sportovní ředitel Borussie Roland Virkus listu Rheinische Post.

Bayern se tak musí po posile zřejmě dívat jinde, shánět spolehlivou jedničku ale není nic jednoduchého, zvlášť uprostřed sezony. Zpět do Bavorska se prý moc nechce ani Alexandru Nübelovi, který je momentálně spokojený na hostování v Monaku.

Zatím to tedy vypadá, že Bayern vstoupí do jarní části mezi tyčemi se Svenem Ulreichem. První soutěžní zápas odehraje mnichovský celek 20. ledna proti Lipsku.