eFotbal

Sotva se Slovák Boženík vrátil do Feyenoordu, odchází do Porta. Má nahradit exslávistu Musu

Sotva se Slovák Boženík vrátil do Feyenoordu, odchází do Porta. Má nahradit exslávistu Musu
Sotva se Slovák Boženík vrátil do Feyenoordu, odchází do Porta. Má nahradit exslávistu MusuFlashscore
Slovenský fotbalový reprezentant Róbert Boženík se znovu stěhuje pryč z nizozemského Feyenoordu Rotterdam. Jeho novým domovem se stal účastník portugalské Primeiry Ligy klub Boavista Porto.
Reklama
Reklama

V předešlé sezóně absolvoval Boženík roční hostování v německém druholigovém klubu Fortuna Düssledorf, odkud se přitom jen nedávno vrátil zpět do Rotterdamu. V slavném nizozemském klubu se však dvaadvacetiletý odchovanec Žiliny opět do kádru neprosadil, a tak jej vedení klubu ze stadiónu De Kuip uvolnilo na další hostování, tentokrát do Portugalska.

Rodák z Terchova si tak po slovenském, německém a nizozemském fotbalu vyzkouší i portugalský styl. A pokud se slovenským útočníkem budou v Boavista Porto spokojeni, může slovenský reprezentant na Estádio do Bessa případně i zůstat, protože na něj portugalský celek může využít opci k trvalému přestupu.

Slovenský střelec přichází do Boavisty jako náhrada za čtyřiadvacetiletého chorvatského útočníka Petara Musu, který, jak již server eFotbal.cz své čtenáře v minulosti informoval, přestoupil během léta za 5 milionů eur do Benficy Lisbon. Právě Musa za Porto nastřílel 12 gólů a Boženík má být tím, kdo bývalého hráče Slavie Praha, Viktorie Žižkov či Slovanu Liberec nahradí. Právě Musa se v uplynulé sezóně v Boavistě ovšem potýkal s problémy, kdy mu klub nebyl schopen platit včas.

Zdroj: boavistafc.pt, Šport.sk

Šádek elegantně vařil z mlhy, z Teplic nebo Liberce se totiž moc neposílíte, zdůraznil známou skutečnost Vízek