eFotbal

Soupeř Sparty po vánočním derby zuřil. Typické a trapné, vysmál se sokovi hvězdný Džeko

Soupeř Sparty po vánočním derby zuřil. Typické a trapné, vysmál se sokovi hvězdný Džeko
Soupeř Sparty po vánočním derby zuřil. Typické a trapné, vysmál se sokovi hvězdný DžekoFlashscore
Soupeř Sparty v play off Evropské ligy, turecký Galatasaray Istanbul, se po vánočním derby s Fenerbahce pořádně zlobí a útočí na rozhodčí. Slavný klub zuří kvůli neodpískané penaltě na Maura Icardiho, který se na sociálních sítích po duelu pochlubil monoklem. Ten má mít jako důsledek souboje v pokutovém území. Fenerbahce tvrzení odmítá a tvrdí, že hráč jen narazil do tyče branky. Útočník Edin Džeko se dokonce rivalovi vysmál a jeho tvrzení označil za trapné.
Reklama
Reklama

Že bývají derby mezi velkými tureckými rivaly vyhrocená, o tom nikdo nepochybuje. Stejně tak o tom, že Spartu čeká v duelu Evropské ligy v Turecku pořádně horká půda. Jako nápověda tomu, co může následovat po utkání, může sloužit dění po vánočním derby Fenerbahce - Galatasaray (0:0).

A když skončil hvězdný útočník Mauro Icardi po utkání s monoklem, nenechal to Galatasaray bez odezvy. Měl jasno, že se měla proti Fenerbahce kopat penalta. Připojil navíc video, kde útočníka zasáhl soupeř rukou do obličeje v pokutovém území.

 

„Ti, kteří chtějí spravedlnost jen pro sebe, dnes večer pokračovali v manipulaci tureckého fotbalu, ze všech stran. Mají VAR a 26 kamer – a stejně to neviděli. Stydíme se za ně,“ útočil klub na internetu na rozhodčí. „Stydět by se měli i ti, kteří dostali turecký fotbal do tohoto stavu.“

Odpověď Fenerbahce na sebe nenechala dlouho čekat. „Snaží se vytvořit dojem, že jsou obětí viktimizace (šikany, která klubu způsobila újmu) prostřednictvím hráče, který hlavou zasáhne tyč branky. Vše necháváme na uvážení veřejnosti,“ reagovali zástupci rivala.

Tento názor na svém instagramovém profilu podpořil i bývalý hráč Teplic či Manchesteru City Edin Džeko. „Icardi trefil hlavou tyč brány a oni by za to chtěli penaltu… Typické. Trapné,“ napsal kanonýr Fenerbahce. Na internetu je pochopitelně video i z této situace.

Icardi ještě přiložil pod kotel tím, že se svou partnerkou, kterou je modelka Wanda Nara, zveřejnil vánoční snímek, kde mají oba monokl. „Veselé Vánoce všem. Přejeme vám z Istanbulu zdraví, mír a hodně lásky,“ napsala argentinská modelka ke snímku.

Jak k monoklu Icardi přišel není každopádně jasné.