eFotbal

Španělsko narazilo na půdě Skotska, Švýcarsko uspělo doma proti Izraeli

Španělsko narazilo na půdě Skotska, Švýcarsko uspělo doma proti Izraeli
Španělsko narazilo na půdě Skotska, Švýcarsko uspělo doma proti IzraeliFlashscore
Fotbalisté Španělska v kvalifikaci na evropský šampionát překvapivě prohráli 0:2 na hřišti Skotska. Obě branky vstřelil záložník Scott McTominay a ostrovní tým zdolal dnešního soupeře po 39 letech. Roli favorita naopak zvládli bronzoví medailisté z mistrovství světa Chorvaté výhrou 2:0 v Turecku.
Reklama
Reklama

McTominay poslal Skoty do vedení v sedmé minutě, kdy zužitkoval Robertsonovu zpětnou přihrávku před bránu. V 51. minutě zvýšil pohotovým volejem a zopakoval dvoubrankové představení ze sobotního zápasu s Kyprem (3:0). Záložník Manchesteru United se prosadil ve dvou reprezentačních utkáních za sebou poprvé v kariéře. V tabulce střelců kvalifikace je lepší pouze Dán Höjlund s pěti zásahy.

Španělé s novým koučem De la Fuentem nenavázali na úvodní triumf 3:0 nad Norskem a v kvalifikaci na Euro prohráli z posledních 39 zápasů teprve podruhé. Předchozí porážku utrpěli v říjnu 2014 se Slovenskem.

Chorvaty dotáhl k výhře nad neoblíbeným soupeřem dvěma góly záložník Kovačič, jehož tým zdolal Turecko po třech zápasech. Svěřenci kouče Daliče částečně napravili úvodní domácí remízu s Walesem, který dnes porazil 1:0 Lotyšsko.

Pouze ve skupině I jsou po druhém kole stále dva stoprocentní týmy. Švýcarsko rozhodlo duel s Izraelem třemi trefami mezi 39. a 52. minutou a po dvou zápasech má skóre 8:0. Bez ztráty bodu pokračuje i Rumunsko, které si poradilo doma 2:1 s Běloruskem. První gól obstaral rumunský kapitán a bývalý hráč obou pražských "S" Stanciu.

Kvalifikace ME 2024:

Skupina A:

Batumi: Gruzie - Norsko 1:1 (0:1)Branky: 61. Mikautadze - 15. Sörloth.

Glasgow: Skotsko - Španělsko 2:0 (1:0)Branky: 7. a 51. McTominay.

Skupina D:

Cardiff: Wales - Lotyšsko 1:0 (1:0)Branka: 41. Moore.

Bursa: Turecko - Chorvatsko 0:2 (0:2)Branky: 20. a 45.+4 Kovačič.

Skupina I:

Ženeva: Švýcarsko - Izrael 3:0 (1:0)Branky: 39. Vargas, 48. Amdouni, 52. Widmer.

Bukurešť: Rumunsko - Bělorusko 2:1 (2:0)Branky: 17. Stanciu, 19. Burca - 86. Morozov.

Priština: Kosovo - Andorra 1:1 (0:0)Branky: 59. Zhegrova - 61. Rosas.