eFotbal

Španělsko vyzve ve finále Ligy národů Chorvatsko

Španělsko vyzve ve finále Ligy národů Chorvatsko
Španělsko vyzve ve finále Ligy národů ChorvatskoFlashscore
Fotbalisté Španělska podruhé za sebou postoupili do finále Ligy národů. Podobně jako před dvěma lety v semifinále porazili Itálii 2:1 a v neděli si zahrají o trofej s Chorvatskem. To ve středu zdolalo Nizozemsko 4:2 po prodloužení. Úřadující mistry Evropy v neděli čeká duel o třetí místo proti nizozemskému hostiteli letošního Final Four. Dnešní utkání v Enschede rozhodl v 88. minutě střídající Joselu.
Reklama
Reklama

Španělsko - Itálie 2:1 (1:1)

Branky: 3. Pino, 88. Joselu - 11. Immobile z pen.

Španělé na stadionu Twente začali aktivněji a už ve třetí minutě otevřeli skóre. Brankář Donnarumma nepřesně rozehrál na kapitána Bonucciho, jemuž Pino sebral míč a v dobré pozici nezaváhal.

Italové odpověděli už za osm minut. Debutující obránce Le Normand zahrál v šestnáctce rukou, nařízenou penaltu proměnil Immobile a připsal si 16. reprezentační gól. Jeho spoluhráč Frattesi pak přidal druhou branku, která ale byla po zásahu videorozhodčího odvolána kvůli ofsajdu.

V úvodu druhé půle si tým z Pyrenejského poloostrova vytvořil slušné šance, ale Donnarumma zlikvidoval Merinovu ránu a Morata přestřelil branku podobně jako později Rodri akrobatickými "nůžkami". Na druhé straně gólman Simón výborným zákrokem vychytal Frattesiho.

Když utkání směřovalo do prodloužení, rozhodl o postupu Španělska čerstvý náhradník Joselu, jenž zblízka šťastně dorazil Rodriho zblokovanou ránu. Třiatřicetiletý útočník Espaňolu skóroval i ve třetím reprezentačním zápase.

"Hráli jsme skvěle, v druhém poločase jsme dominovali, chyběl tomu jen gól," řekl Joselu. "Míč se ke mně po Rodriho střele odrazil a věděl jsem, že nejsem v ofsajdu. Mám radost, že jsem to trefil, protože nás čeká finále a zahrajeme si o trofej," dodal.

"Španělsko si to zasloužilo, i když se trefilo až v závěru. My jsme se ve druhém poločase na nic nezmohli," řekl trenér Roberto Mancini televizi RAI.