eFotbal

Španělský outsider si vyšlápl na United, Fiorentina byla k Bolivijcům neúprosná, Inter přejel Salzburg

Španělský outsider si vyšlápl na United, Fiorentina byla k Bolivijcům neúprosná, Inter přejel Salzburg
Španělský outsider si vyšlápl na United, Fiorentina byla k Bolivijcům neúprosná, Inter přejel SalzburgFlashscore
Přátelské zápasy mezi Cambridge United a West Hamem (2:4), respektive mezi Galatasarayem a Villarrealem (3:4) nebyly ani zdaleka posledními, které tento týden evropská branže nabídla. V úterý šli kvůli udržení herního rytmu do akce také giganti jako Manchester United, Inter Milán, Neapol či Ajax Amsterdam.
Reklama
Reklama

Erik tan Hag vyvezl dvacetinásobného šampiona Anglie do španělského Cádizu, kterému patří po čtrnácti kolech LaLigy až devatenácté pozice. Na rudé ďábly, v jejichž základní sestavě nechyběli Dúbravka, Lindelöf, Van de Beek, McTominay, Elanga nebo Martial, se však domácí vytáhli a přestříleli je poměrem 4:2. Zatímco v barvách United se střelecky prosadili pouze Martial a střídající Mainoo, v dresu Cádizu překonali slovenského reprezentanta Garcia, Lozano, Sobrino a Alarcon.

Milánští Nerazzurri zvládli i druhý přípravný zápas v prosinci a po jasném skalpu Gziry United (6:1) dokázali přejet také rakouský Salzburg (4:0). Trenéra Inzaghiho potěšili zejména střelci Mkhitaryan, Acerbi, Bernardo a Carboni, s tím, že nyní páté mužstvo Serie A ze stadionu Giuseppe Meazzy se ještě do konce roku utká s Betisem Sevilla, Regginou a Sassuolem.

To lídr italské nejvyšší soutěže Neapol se proti Antalyasporu na triumf nadřel a na turecké půdě měl co dělat, aby nakonec udržel výsledek 3:2. V bleděmodrém dresu SSC dvakrát udeřil Raspadori a jednu trefu přidal Politano. Jihoitalského obra, který aktuálně táhne šňůru čtyř výher v řadě, pak čeká o víkendu další přátelský střet s Crystal Palace.

Mezi další zajímavé výsledky patří "hokejová přestřelka" Ajaxu s Volendamem (5:4), ve které byli vidět zejména dvougóloví Brobbey s Conceicaem, nebo devítigólový festival Fiorentiny, která na stadionu Artemia Franchiho roznesla na kopitech bolijviský celek Always Ready. Ve zbytku prosince narazí fialky na Bastii, Monaco a Lugano a to už by měly mít nesrovnatelně těžší. 

Přátelsky:

Cádiz - Manchester United 4:2Inter - Salzburg 4:0Antalyaspor - SSC Neapol 2:3Ajax Amsterdam - Volendam 5:4Fiorentina - Always Ready 9:0Sevilla - AS Monaco 1:1Celta Vigo - Boavista Porto 1:1Trabzonspor - Crystal Palace 2:2

Lednové výdaje Arsenalu? Rovných 50 milionů liber má pokrýt příchod dvou nových posil