eFotbal

Španělům se nelíbí nominace na MS. Enrique zabíjí reprezentaci, kříčí fanoušci na sociálních sítích

Španělům se nelíbí nominace na MS. Enrique zabíjí reprezentaci, kříčí fanoušci na sociálních sítích
Španělům se nelíbí nominace na MS. Enrique zabíjí reprezentaci, kříčí fanoušci na sociálních sítíchFlashscore
Trenér španělského národního týmu Luis Enrique dal hlavu pomyslně na špalek ještě před začátkem mistrovství světa. Pokud jeho tým neuspěje, bude to mít s obhajobou své nominace velmi obtížné.
Reklama
Reklama

David de Gea - nejede. Sergio Ramos - nejede. Thiago Alcantara - nejede. Kouč La Rojy překvapil svou nominací a velkou sázkou na mladé (do nominace se dostal třeba dvacetiletý Ansu Fati, který přitom v národním týmu poslední dva roky chyběl) a fanouškům se to nelíbí. Na sociálních sítích se tak okamžitě zvedla vlna odporu proti Enriqueho výběru a mnozí Španělé La Roju odepsali ještě před tím, že kopne poprvé v Kataru do míče. To by mělo proběhnout ve středu 23. listopadu, kdy Enriqueho muži vstoupí do turnaje utkáním s Kostarikou.

Hvězda Liverpoolu Thiago Alcantara u toho nicméně nebude. Stejně jako superzkušený Sergio Ramos. "Garcia místo Ramose? Ani fanoušci Barcy by nesouhlasili. A Thiago Alcantara je zraněný nebo co? Enrique zabíjí Španělsko,” tweetoval jeden z nespokojených fandů, který nedokázal pochopit absenci zkušených jmen. Thiago nicméně v této sezoně nastoupil za Liverpool ve všech soutěžích pouze dvanáctkrát, když jej limitovalo zranění podkolenní šlachy. V minulé sezoně nicméně hrál klíčovou roli ve skvělých výkonech Reds a mnozí se tak domnívali, že mu nominace do Kataru nemůže utéct.

I další fandové Enriqueho výběr ve kterém figurují třeba barcelonští mladíci Pedri a Gavi zrovna nechválí. “Vynechat Ramose, Thiaga a De Geu je směšné,” tweetoval jeden z fandů. V podobném duchu se vyjádřil i další “Přijde mi nepochopitelné, že se Thiago nedostal do španělské sestavy.” A možná nejexplicitněji se na adresu Enriqueho výběru a jeho volbu Ansu Fatiho vyjádřil podle Sportskeedy uživatel twitteru, který napsal: “Ne Thiagovi, ne de Geovi, ne Nachovi, ne Ramosovi. Ale každý klaun se spotify v zadku v týmu je. Vtipné.”