eFotbal

Sparta finále poháru nakonec urvala, Jablonec ale přetlačila až v prodloužení

Sparta finále poháru nakonec urvala, Jablonec ale přetlačila až v prodloužení
Sparta finále poháru nakonec urvala, Jablonec ale přetlačila až v prodlouženíFlashscore
Postup do finále poháru Letenští urvali na poslední chvíli. Až v nastaveném čase normální hrací doby srovnával náskok Jablonce svým druhým gólem Čvančara, hned na začátku prodloužení pak rozhodl Hložek.
Reklama
Reklama

Sparta splnila cíl a postoupila do finále, jarní neforma (nebo krize, jak to nazývají jiní) nicméně pokračuje. I na domácí Letné byl tým Pavla Vrby velmi blízko tomu, aby s Jabloncem prohrál, když inkasoval tři góly, dvakrát prohrával a vyrovnávací gól vstřelil už spíše v křeči v páté minutě nastaveného času. 

Ani v jednom momentu utkání domácí nebyli přesvědčiví. Jablonec dobře bránil, Sparťané se k prvnímu náznaku šance dostali až po půlhodině hry. A za pět minut už prohrávali, když Wiesner za sebou nechal Malinského a ten obstřelil Heču. Těsně před poločasem se z dorážky podařilo srovnat Čvančarovi, záhy ještě v nastavení první půle měl tutovku Pešek. A sparťané se tak dočkali až na začátku druhé půle, když po signálu z rohu Dočkal našel na zadní tyči Krejčího 1999 a Sparta šla do vedení. To trvalo pouhé tři minuty, za dalších sedm už byl na světě obrat číslo dvě. Dva Surzynovy centry za Heču uklidili Kratochvíl a Štěpánek. A tak se Sparta znovu pustila do dobývání. Nemohoucně, bez nápadu, v křeči. Ale když už to vypadalo, že si na sever Čech odvezou senzační postup, podruhé v zápase se trefil jejich podzimní objev Čvančara a třetí obrat, tentokrát již definitivní na začátku dokončil Hložek.     

Sparta - Jablonec 4:3 p.p. (3:3, 1:1)Branky: 45, a 90 (+5). Čvančara, 47. Krejčí ml, 92. Hložek - 35. Malínský, 50. Kratochvíl, 57. ŠtěpánekAC Sparta Praha: Heča – Wiesner, Vitík, Hancko, L. Krejčí st. (77. Minčev) – Sáček (66. Höjer), L. Krejčí ml. – Pešek (66. Haraslín), Dočkal (C) (102. Pavelka), Hložek – Čvančara (109. Souček). Trenér: VrbaFK Jablonec: Hanuš – Surzyn, Martinec, Štěpánek, Zelený – Hübschman (C) (106. Nykrín) – Malinský (85. Smejkal), Kratochvíl, Houška (96. Ikaunieks), Pilař (70. Černák) – Silný (90+6. Považanec). Trenér: Rada