eFotbal

Sparťan Havelka po návratu pod Ještěd jen září. Podle Hoftycha jde o okamžitý přínos pro tým

Sparťan Havelka po návratu pod Ještěd jen září. Podle Hoftycha jde o okamžitý přínos pro tým
Sparťan Havelka po návratu pod Ještěd jen září. Podle Hoftycha jde o okamžitý přínos pro týmFlashscore
Odchovance Sparty Filipa Havelku (23) čeká další mise mimo metropoli a zatímco v uplynulých třech sezonách ho bylo možno zastihnout na jihu Čech, tentokráte se přesunuje na sever země, s tím, že slavné "S" si ho bude moci v případě potřeby stáhnout zpět na Letnou již po podzimní části.
Reklama
Reklama

Univerzál podještědské prostředí zná, neboť v něm jakožto mladíček působil již v ročníku 2017/2018. "Vracím se hrozně rád. Od doby, co jsem odešel, jsem Slovan pořád sledoval," přiznal na webu fcslovanliberec.cz nový svěřenec Pavla Hoftycha.

Pod Ještědem potkal několik známých - Jana Mikulu, Jana Matouška nebo Matěje Chaluše. "Získal jsem v Liberci strašně moc kamarádů a lidí, s nimiž mám opravdu dobrý vztah. Chtěli bychom se prát o co nejvyšší příčky a mít dobré výsledky. Cílem je, aby se nám dařilo jako celému týmu,“ přidal na klubových stránkách fotbalista.

Hlavní kouč Pavel Hoftych ho velmi dobře zná ještě z dob, kdy působil u reprezentační osmnáctky a Havelka mu prošel pod rukama. "Jde o univerzálního středopolaře, který umí jak ofenzivní, tak defenzivní činnost. Filip je hráč s ligovými zkušenostmi a může být okamžitým přínosem pro tým. Věříme, že víme, co od sebe očekávat a že si to sedne." uzavřel na fcslovanliberec.cz trenér liberecké družiny, která v úterý nestačila na Duklu.

Pokud jde o prvoligovou branži, Havelka nastřádal k tomuto datu 62 utkání, s tím, že dalších 20 utkání si připsal ve druhé nejvyšší soutěži. Uprostřed pracovního týdne může ve staronových modrobílých barvách nastoupit v duelu proti Ústí nad Labem, který se hraje na neutrální půdě v České Lípě.

Baník poděkoval Spartě za vstřícnost a věří, že Lischka prokáže kvalitu i v prvoligových soubojích...

Zdroj: sparta.cz, fcslovanliberec.cz