eFotbal

Spartě proti Lyonu nestačily na výhru ani tři vstřelené góly, prohrála s lepším

Spartě proti Lyonu nestačily na výhru ani tři vstřelené góly, prohrála s lepším
Spartě proti Lyonu nestačily na výhru ani tři vstřelené góly, prohrála s lepšímFlashscore
Letenským se opět nepodařilo probojovat do skupiny Ligy mistrů, a tak se musí spokojit „pouze“ s EL. V úvodním zápase si svěřenci Pavla Vrby odvezli z Dánska bod po remíze s Brondby. Doma porazili Rangers těsně 1:0. Francouzský Olympique Lyon je favoritem skupiny A, což potvrzuje plný počet bodů a celkové skóre 5:0.
Reklama
Reklama

Sparta zaskočila Lyon a hned ve 4. minutě Hložkův sražený centr se od brankové čáry dostal k Haraslínovi, který se uvolnil a s pomocí teče Denayera vstřelil úvodní branku zápasu.

V 19. minutě se opět skvěle předvedl slovenský křídelník Lukáš Haraslín, zleva si převzal pas, potáhl si míč k bráně a přes Boatenga vstřelil krásný gól na bližší tyč. Brankář Lopes neměl šanci.

Ve 36. minutě Ekambi unikl za obranu Sparty a Florin Nita vytáhl velmi důležitý zákrok. Ve 42. minutě došlo ke snížení, když si Ekambi naběhl mezi obránce před šestnáctku a převzal si výbornou kolmici od Aouara, útočník hostí si v tváří tvář Nitovi počínal bezproblémově – 2:1.

V 50. minutě se ke střele dostal aktivní Ekambi, jenže mířil těsně nad sparťanskou branku. V 54. minutě se uvolnil na pravé straně šestnáctky Shaqiri a i když jeho centr před bránu ještě Nita vyrazil, tak nikým nehlídaný Aouar vyrovnal.

V 59. minutě se David Hancko dostal na levé straně pokutového území k odraženému míči, ale ve výborně střelecké pozici z první netrefil bránu.

V 65. minutě se Nita blýskl skvělým zákrokem, osamocený před ním střílel Aouar, poté ještě z hranice vápna Paquetá trefil tyč.

V 67. minutě Lyon dokonal obrat. Ekambi zleva potáhl míč do šestnáctky, přihrál na Paquetu, který ve nekompromisně poslal míč pod břevno. Nita neměl nárok.

V 74. minutě dostal Gusto druhou žlutou kartu, když fauloval zezadu Haraslína a Lyon bude dohrávat o deseti.

V 88. minutě prudkou přihrávku převzal Ekambi, který si prvním dotekem s míčem nafackoval, ale druhým už zakončil zcela přesně.

V šesté minutě nastavení Sparta snížila na konečných 4:3. Hancko poslal skvělý centr do vápna, kam si to namířil Ladislav Krejčí mladší a hlavou utkání zkorigoval.

Evropská liga – skupinová část (české kluby):

Sparta Praha - Olympique Lyon 3:4 (2:1) Branky: 4. a 19. Haraslín, 90.+6 Ladislav Krejčí II - 42. a 88. Toko Ekambi, 53. Aouar, 67. Paquetá Rozhodčí: Jug - Žunič, Vukan - Vinčič (video, všichni Slovin.) ŽK: Haraslín, Pavelka - Henrique, Gusto, Boateng, Toko Ekambi, Dubois, Paquetá, Mendes ČK: 74. Gusto Diváci: 12.427 Sparta: Nita - Wiesner, Panák, Čelůstka, Hancko - Pavelka (84. Karabec), Sáček (73. Ladislav Krejčí II) - Pešek (84. Polidar), Hložek, Haraslín - Minčev (63. Dočkal). Trenér: Vrba Lyon: Lopes - Gusto, Denayer, Boateng (69. Diomandé), Henrique (46. Emerson) - Guimaraes, Aouar (90.+5 Caqueret), Mendes - Shaqiri (75. Dubois), Kadewere (46. Paquetá), Toko Ekambi. Trenér: Bosz

Další zápasy:

Fenerbahce Istanbul - Antverpy 2:2 (2:1) Branky: 21. a 45 z pen. Valencia - 2. Samatta, 62. Gerkens.

Lazio Řím - Marseille 0:0

Ludogorec Razgrad - Braga 0:1 (0:1) Branka: 7. Horta

Betis Sevilla - Leverkusen 1:1 (0:0) Branky: 75. Iglesias z pen. - 82. Andrich

Rapid Vídeň - Dinamo Záhřeb 2:1 (2:1) Branky: 9. Grüll, 34. Hofmann - 24. Oršič